Veckobrev v. 12

Hej!

Nu tar vi helg efter en rolig vecka med pirrigt slut då Atea var här och filmade, temat var digitalisering för yngre åldrar – heja oss alla 🤩

Just nu är det otroligt mycket tuggummituggande, vi skulle verkligen uppskatta om ni pratar om det här hemma och ser till att inga tuggummin följer med till skolan. Den regeln finns med bland våra trivselregler och då behöver vi förhålla oss till det.
Påminn även barnen om att Teams används på skolan och för skolarbete, alltså inget chattande på fritiden, som vi nämnde på föräldramötet.

Sv – just nu jobbar vi med dikttema som ska avslutas med att alla som vill deltar i Sigtuna kommuns poesitävling. Utöver det jobbar vi vidare med språklära.

Matte – vi arbetar för fullt med längdenheter och omvandlar mellan enheter. I veckan har vi mätt våra gångna längder för att ange dem i olika enheter. En station innehöll programmering och den här gången var det givna instruktioner som skulle resultera i en robot med 3D-känsla. Även fast alla fick lika instruktioner blev det många olika varianter, härligt att se barnens kreativitet.

Eng – veckans kapitel handlade om kläder och has/have, vi jobbar dessutom med grammar co som denna vecka innehöll ing-formen.

SO – nu har vi kommit långt i geografin och har lärt oss om Sveriges naturtyper och naturtillgångar. Idag startade vi upp arbetet med våra landskap som alla sett fram emot och det ska bli så spännande att få se allas resor om två veckor då vi visar upp för varandra. Alla kom snabbt igång och kreativiteten var på top.
På fredag är det prov i geografi och det finns att öva på i OneNote ➡️ Innehållsbibliotek ➡️ Prov

NO – med hjälp av batteri, lampa och sladd har alla fått en lampa att lysa och det var härlig stämning där alla lyckades!

Nästa vecka

Måndag – elevspel ska vara gjort och nytt uppdrag till nästa måndag är läsförståelse i OneNote med tydliga instruktioner, idrott

Tisdag kunskapslogg

Onsdag

Torsdag – idrott

Fredag prov i geografi

🍀 Vi önskar er en fin helg 🍀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *