🎃 Veckobrev v. 43 🎃

Hej!

Tack för ett trevligt föräldramöte i veckan ☺️

Nästa vecka är det dags för höstlov och det blir bra med en veckas ledighet så vi kan ladda batterierna för att fortsätta lära oss allt spännande vi har framför oss 🍁

Sv – förutom ordkunskap och att vi fortsatt öva på talstreck så har vi hunnit med att skriva våra halloweensagor, återkopplat och även förbättrat dem.

Eftersom vi har halloweentema i veckan har vi bl a jobbat med scratch jr där vi skapat en lite spökig/läskig saga 👻

Eng – även här har det varit fokus på halloween, vi har sett korta sånger och arbetat med olika uppgifter till, övat på typiska halloweenord och även animerat något halloweenigt eller skapat en scen i MAKR som vi beskriver på engelska.

Matte – i rasande fart kastade vi oss in i bokens tredje kapitel, Multiplikation och division. Inför det här kapitlet är det viktigt att multiplikationstabellerna från 1 till 10 sitter. Om man klickar på Kapitel 3 under sidan Singma🌟 här på bloggen så hittar man flera bra tips på hur man kan öva tabellerna. Kanske något att göra om det blir lite långtråkigt på lovet…

NO – vi avslutade arbetsområdet Skogen med att läsa om och försöka förstå fotosyntesen. Alla fick sedan bygga upp en egen bild i sin skogenkeynote för att lättare förstå vad som händer i fotosyntesen. Fråga så får du säkert se bilden!

Fredag v.45 tar vi ett litet test på Skogen. I OneNote under avsnittet NO🔬, Klart man hänger med🍀, kan man förbereda sig inför testet.

SO – denna vecka har vi lärt oss mer om livet på gården och vad barn, kvinnor och män hade för sysslor + vilken mat de åt och vilka kläder som var vanliga. Dessutom har vi också tittat på samhällsstrukturen.

Veckan efter lovet

Måndag: nytt uppdrag i OneNote som är veckans ord att öva på till nästa måndag, idrott inne. De som behöver göra kunskapslogg eller komplettera SO-testet gör det idag och onsdag om det behövs!

Tisdag:

Onsdag: De som behöver göra kunskapslogg eller komplettera SO-testet gör det idag!

Torsdag: idrott inne

Fredag: Klart man hänger med – Skogen

🍁 Vi önskar er en fin helg och härligt lov 🍁

2 reaktion på “🎃 Veckobrev v. 43 🎃

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *