Veckobrev v. 41

Hej!

Vi avslutar en väldigt innehållsrik vecka i vikingatiden med kulturskolan ☺️ vilken toppendag vi haft, be ditt barn berätta! Igår simmade vi allihopa och det gick jättebra och alla gjorde sitt allra bästa ⭐️

Efter dagen blev vi inbjudna till kulturskolan på fredag 🤩 så vi samlas här i vanlig tid för att ta bussen dit. Vi kommer att äta lunch där och ha fikapaus så ni behöver ta med matsäck och fika i form av smörgås, frukt eller liknande och även en godsak som bulle eller munk t.ex. Dagen kommer avslutas ca 13.00 och vill du hämta ditt barn där så går det bra, kom ihåg att meddela oss bara. Den här dagen har vi på oss mörka kläder så det blir bra på scenen ☺️
Här kan ni öva sångerna till fredag ⭐️

Sv – denna vecka har vi övat på kommatecken i språklära och i halvklass jobbar vi med ordkunskap och att skriva meningar + text.
Alfons närmar sig sitt slut och nu har vi jobbat med personbeskrivningar med hjälp av givna frågor. Vi hjälptes också åt att fundera på hur Alfons och pappa är för att sedan berätta om sig själv.

Eng – vi pausade boken den här veckan och har jobbat med en engelsk saga, Owl babies. Vi lyssnade på den på olika sätt och tog hjälp av en ordbank för att bättre förstå, efter det sammanfattade vi med våra egna ord.

Matte – vi arbetade vidare med subtraktionsuppställning och subtraherade från jämna tusental. Nu har vi arbetat med Singaporemodellen några månader och det är riktigt häftigt att se hur barnen hjälps åt att lösa uppgifter. Låter det ta tid och förklarar noga för varandra istället för att bara säga svaret. Både den som lär ut och den som blir hjälpt lär sig massor.🌟

NO – i veckan har grupperna börjat redovisa sina faktablad om djuren i skogen. Många grupper har gjort egna Kahoots där vi på ett roligt och lekfullt sätt fått lära oss fakta om gruppens djur. Vi fortsätter med redovisningarna nästa vecka.

SO – nu har vi hoppat in i vikingatiden och vi började vår resa med att lyssna på en sammanfattning av vikingatiden för att förstå hur de hade det och vad de trodde på, det är lite annorlunda mot hur vi har det helt klart ☺️
Därefter tog vi oss från istiden fram till vikingatiden med hjälp av att titta på bilder från en och samma plats för att se förändringar och försöka förstå vad som hänt under de olika tiderna.

Dagen har också handlat om just vikingatiden och det är otroligt roligt att vi får lära oss med hjälp av duktiga lärare från kulturskolan i form av dans, sång och teater.

Idrott nästa vecka

Vi påminner även om föräldramöte onsdag 27/10 kl. 19-20 ⭐️

Nästa vecka

Måndag – idrott utomhus, nytt veckouppdrag till nästa måndag som är elevspel och det handlar om skiljetecken

Tisdag – Helena B är här istället för Anna

Onsdag –

Torsdag – idrott utomhus

Fredag – vi åker till kulturskolan, se info ovan

💞 Vi önskar er en fin helg 💞

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *