Veckobrev v. 40

Hej!

Vilken dag! Vi avslutade en innehållsrik vecka med två test, ett i samhällskunskap och ett i engelska – heja alla ⭐️

Vi har turen att få jobba med kulturskolan två fredagar framöver och det passar så bra för det kommer handla om vikingatiden som vi börjar med på måndag. Så fredag v. 41 och v. 42 kommer se annorlunda ut innehållsmässigt men vi följer våra vanliga tider.

På torsdag är det dags att simma, roligt! Det kan vara bra att ta med en frukt eller liknande för det tar på krafterna att simma. 4b simmar till kl 13.00, vill ni hämta ert barn där går det fint om ni meddelar innan.

Sv – vi jobbar vidare med språklära som nu handlat om de stora skiljetecknen. I halvklass har vi övat på ordförståelse och ordkunskap samt att skriva meningar och text. Arbetet med Alfons pågår fortfarande och det är spännande att ta del av era barns tankar kring avsnitt eller bok och varje ämne som tas upp.

Eng – den här veckan har vi gjort round up för att öva inför vårt progress test vi hade idag. Till unit 1 har vi också gjort en presentation av två figurer i Scratch jr för att återigen öva det vi lärt oss i dessa kapitel.

Matte – här gnuggas det algoritmer, uppställningar, för fullt. Vi repeterar additions- och subtraktionsuppställning med växling. Här på bloggen och även i OneNote finns tydliga filmer som visar hur uppställningarna går till om någon känner sig osäker.

NO – arbetar vi med skogens invånare. Barnen skriver i par faktatexter om olika djur. Nästa vecka börjar paren redovisa och vi kommer även arbeta med allemansrätten.

SO – nu packar vi ihop detta område med ett litet test, roligt att så många engagerat sig och pluggat hemma, ni är riktiga höjdare allihopa ⭐️ Vi passade på att öva lite i klassrummet också

Under veckan har vi fördjupat oss i källkritik och lärt oss begrepp som förstahandskälla och sekundärkälla och vilka frågor som är bra att ställa när vi är källkritiska. Uppgiften att granska olika hemsidor var givande och intressant på olika sätt ☺️

Nästa vecka

Måndag – idrott ute, nytt uppdrag som är veckans ord i OneNote till nästa måndag

Tisdag –

Onsdag –

Torsdag – Simning

Fredag – Kulturskolan på besök

💞 Vi önskar er en fin helg 💞

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *