Veckobrev v. 39

Hej!

Det här var verkligen en kortvecka så plötsligt är det fredag och veckobrev igen ☺️
Vi har passat på att lära oss att använda en ny app som heter MAKR och med den kan vi skapa AR i klassrummet, en förändrad verklighet som vi lärde oss. Den kan vi använda till många olika saker och just denna gång skapar barnen egna näringskedjor i keynote och exporterar sedan sina alster till MAKR där de berättar i en ”verklig” miljö, superhäftigt 🤩

Igår sprang vi skoljoggen och alla gjorde sitt allra bästa, stort heja alla fyror, ni är grymma ⭐️

Vi har även hunnit med lite annat:

Sv – arbetet med språklära fortsätter och vi övar på meningar och rätt ordföljd och vi har dessutom jobbat med ordkunskap och ordförståelse.

Eng – nu har vi jobbat klart med fyra kapitel i vår bok och det betyder att vi ska göra Round up och progress test nästa vecka, vill du öva kan du göra det på övningsmästaren som vi la på hemskärmen och då är det alla fyra kapitel i Unit 1 du ska öva på.

Matte – vi har arbetat färdigt med bokens första kapitel och påbörjat kapitel 2. Inför kapitel 2 är det bra om man känner sig säker på additions- och subtraktionsuppställning med växling. Om man är osäker finns filmer här på bloggen på sidan ”Singma🤩”, kapitel 2. Titta i lugn och ro hemma om och om igen för att lära dig uppställningarna!

SO – nu tar vi klivet in i källkritiken och även källtilliten, något lurigt ibland men väldigt viktigt att tänka på. Vi har sett olika filmklipp och läst från Bamse och funderat på när vi själva är källkritiska och varför det är viktigt. Om vi följer vår planering så ska vi ha ett litet test nästa fredag för att avsluta området inom samhällskunskap och det kommer ges tid till att öva under en lektion och du kan självklart öva hemma med hjälp av din keynote vi har arbetat i.

Idrott nästa vecka


Nästa vecka

Måndag: idrott utomhus gemensamt och alla slutar kl. 13.30, nytt uppdrag som är läsförståelse i OneNote till nästa måndag

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: idrott utomhus

Fredag: progress test och test i samhällskunskap

Torsdagen den 14/10 är det simning för åk 4. Mer info i nästa veckobrev.

💞 Vi önskar er en fin helg 💞

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *