Veckobrev v. 34

Hej!

Ännu en vecka är avklarad och vi har hunnit med massor! Dessutom klarar alla av våra olika grupper med byte av rum och lärare jättebra, barnen är duktiga på att komma ihåg sin färg och sina grupper – heja ⭐️

Sv – under veckan har vi lärt oss om alfabetets historia och provat hur det var att skriva i lera och dessutom med hieroglyfer, det är ju jättesvårt men ni hittade många knep att lyckas och det blev superfina namnskyltar ⭐️

Till det jobbar vi med alfabetet i språklära och vi har också hunnit börja med vårt arbete om Alfons som började med att vi bekantade oss med författaren Gunilla Bergström som tyvärr gick bort igår. Då fick vi söka information på nätet och sedan sammanställa det vi hittat i kort löpande text. När vi läst era texter såg vi att det passar perfekt att lyfta tips och tricks till veckan för att utveckla vår förmåga att skriva texter.

Matte – vi arbetar i år efter Singaporemodellen i matematik. Här på bloggen hittar ni en sida som heter ”Singma🌟”. Gå gärna in och läs mer om modellen där. Där kommer ni inför varje kapitel hitta tips på vad man behöver för förkunskaper och t ex filmer som hjälper dig att öva på detta hemma om du känner dig osäker. Efterhand fylls det också på med sammanfattningar från kapitlet. Då blir det lättare för er där hemma att se vad vi arbetat med och hjälpa till om det behövs en extra knuff i rätt riktning.
Lektionerna innehåller flera samarbetsmoment där man lär av varandra. Så här kan en uppgift se ut:

Eng – eftersom fredagen blev annorlunda nu när Ida varit borta idag så har vi bara haft en engelskalektion denna vecka. Då pratade vi om hur vi kommer jobba och började med vårt introkapitel i vår bok What’s up.

SO – vi jobbar nu med samhällskunskap och har i veckan börjat med demokrati genom att diskutera, se kortare filmer, läsa i vår bok och även svarat på några frågor. Vi sammanställde vad vi har i samhället runt omkring oss och detta kom vi fram till:

NO – Vi har startat upp tema Skogen efter att ha klurat på vilka ämnen som faktiskt ingår i NO (biologi, kemi och fysik). Nästa vecka ska vi ta en titt på de olika skogstyperna i Sverige.

OBS! Utvecklingssamtalen kommer att genomföras vecka 38. De är alltså framflyttade. En vuxen får följa med per samtal. Vi kommer att skicka ut tiderna under nästa vecka.

Idrott v. 35

Se filmen innan måndag:


Vecka 35:

måndag: idrott

tisdag:

onsdag:

torsdag: idrott

fredag:

Trevlig helg!🍄

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *