Veckobrev v.11

Hej!

Nu har vi genomfört vår första ”provvecka”! Som klassen har genomfört veckan, imponerande!🌟 Vi började i tisdags med det första provet där barnen skulle samtala i mindre grupper. Här gällde det att vara delaktig, komma med frågor, ha egna åsikter och bygga vidare på kompisars kommentarer. Det gick galant, det märktes att barnen är vana och riktigt bra på att samarbeta!👏 Sen har klassen också gjort två läsförståelseprov. Då har de läst en text och sedan svarat på frågor för att visa att de förstått texten. En berättande text och en faktatext. Här kunde jag se vad fint resultat vårt arbete genom åren med Läsuppdraget har gett. Efter varje Läsuppdrag så har vi arbetat med läsförståelse i skolan på olika sätt! Heja alla höjdare! Vi fortsätter med spänning nästa vecka! Då blir det läsa högt för mig med efterföljande boksamtal och skriva en berättande text.🍀

I onsdags hade vi ett digitalt författarbesök. Det var ju ingen mindre än Mats Wänblad som ”tittade in”. Besöket var väldigt trevligt och givande. Tillsammans med Mats fick klassen planera upp en berättelse. Mats gav många bra tips som barnen kommer har stor användning av i skrivandet!🌟

På NO:n har vi börjat med kroppen. Vi började med att repetera kroppsdelar. I grupper skulle barnen sätta ut 19 kroppsdelarna på en kompis. Svank och ankel var de knepigaste att sätta ut. Sedan har vi även hunnit läsa om skelettet och musklerna.

I måndags planerade klassen upp om de ville ha någon frivillig läxa och i så fall i vilket ämne. ALLA önskade någon läxa!😅 Vi får se om trenden håller i sig…

På matematiken fick klassen i uppdrag att i grupper förstora ett dinosauriefotspår i naturlig storlek. Det var mycket samarbete, tänkande och pysslande. Efter en stund hade samtliga grupper genomfört sina uppdrag!🌟

Idrott nästa vecka:

Hänga med v.12 (åk 6 har hittat på):

🍀Uppdrag: Gå 5 m med boll/ägg på sked i munnen.

🍀 Levla: Gör samma sak fast med utfallssteg.

🍀 Fredagsfinal: påskfredag

Vecka 12:

måndag: idrott inne

tisdag: Läsuppdraget (kap 23) tillbaka! Frivillig läxa hem!

onsdag: idrott ute

torsdag: Nytt Läsuppdrag hem!

fredag: påskfredag🐣 Frivillig läxa tillbaka.

Vecka 13 PÅSKLOV

Vecka 14 måndag LOV

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *