Veckobrev v.43

Hej!

Den här veckan började på allra bästa sätt, ett nytt spännande äventyr tillsammans med Naturskolan! Vi fick en riktigt härlig höstdag, krispig och solig. Höst när den är som bäst.🍁 Vi tittade på hösttecken, lärde oss en hel del om svampar, smög förbi ett grävlingsgryt och hittade en hackspettsmedja. Så mysig dag!💕 Tack Naturskolan för ännu en trevlig och lärorik dag!

I vårt skrivprojekt ”Den magiska dörren” har vi nu kommit fram till kapitel 7. Berättelsen kommer totalt bestå av 9 kapitel. I det här kapitlet övade barnen på att göra berättelsen spännande med hjälp av adjektiv och adverb.🌟

Vecka 46 är det barnboksveckan och på höjden ska vi ha ”Hela skolan läser”. Det innebär att vi startar varje lektion med 10 minuters läsning. Det gäller även oss pedagoger!🍀 Mysigt! Det kommer dessutom bli extra mycket högläsning, även om vi en vanlig vecka också har mycket högläsning. Det är en otroligt tacksam klass att läsa högt för! En favoritstund för oss alla!💕

Som om det inte vore nog…under v.46 kommer vi dessutom få ett författarbesök till klassen! Det är ingen mindre än Mats Wänblad som kommer. Låter namnet bekant? Det är Mats som har skrivit våra böcker som vi använder i Läsuppdraget. Böckerna om ABC-klubben. Ska bli riktigt skojigt!🍀

På bilden pratade vi om Andy Warhol och popkonst. Vi lärde oss bl.a att Andy hade 25 katter, alla hette Sam…😅 Bilduppgiften var just att rita katten Sam och färglägga i någon av popkonstens glada färger!

På mattelektionerna den här veckan har vi repeterat den digitala klockan. Om man fortfarande känner sig osäker på den och den analoga klockan så är det bara att ta hjälp av sidan ”NOMP💫” här på bloggen. Där hittar ni var i NOMP man kan öva mer hemma! Heja heja!🌟

Vi har arbetat klart med NO-området ”Förändringar”. Efter lovet drar vi igång SO-området ”Om religion”.

Kommer ni ihåg att barnen berättade för er på utvecklingssamtalet om läshastighetstestet H4 som vi hade gjort i början av terminen? Nu var det dags för en ny omgång. På 1 minut ska de läsa så många ord som de hinner. Hör efter hur det gick för ditt barn!
Heja alla barn och tappra föräldrar, bra kämpat med Läsuppdraget där hemma!🍀💕 Du är en viktig pusselbit i ditt barns läsutveckling.🙏

Varje år i samband med FN-dagen tittar vi närmare på barnkonventionen. Idag tittade vi på en film, lyssnade på några sånger och samtalade om detta otroligt viktiga ämne.❤️

Nu väntar ett välförtjänt höstlov! Jag skickar med ett höstbingo som man kan roa sig med om man vill!🍀

Elevrådet tar nu över och bestämmer skolans ”häng med”, både uppdrag och fredagsfinal. Vi återkommer så fort de gjort en ny planering!

Det är så roligt att många i 3B vill vara med på både uppdragen och fredagsfinalerna!🍀

V.44 = HÖSTLOV, fritids stängt måndag

vecka 45:

måndag: idrott inne, dans (blå grupp)

tisdag: Läsuppdraget tillbaka (kap 9)!

onsdag: idrott ute

torsdag: Nytt Läsuppdrag med hem!

fredag:

Ha nu ett magiskt höstlov!🍁🎃

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *