Veckobrev v.42

Hej!

Vilken fin friluftsdag vi fick i onsdags! Åk 6 hade planerat stationer för oss 3:or. Vi fick lära oss om första hjälpen, kläder, allemansrätten och elden bl.a. I klassens utvärdering fick dagen högt betyg, 4,54 av 5 möjlig!🌟 Lärde sig klassen något under dagen….?

”Jag lärde mig att regnkläder smälter i torkskåpet.”

”Jag lärde mig hur man gör en eldstad.”

”Jag lärde mig att det finns coola skor som tål vatten. Dem heter gore tex.”

”Jag lärde mig att man inte ska tvätta regnkläder med tvättmedel.”

”Jag lärde mig att om man får ett sår i skogen kan man linda en sjal runt såret.”

”Jag lärde mig att man inte ska hålla marshmallowsen för nära elden.”

I veckan skrev vi kapitel 6 i Den magiska dörren. I det här kapitlet övade vi på att skriva en punktlista. Fantasin flödar och det är ett härligt gäng författare som varje vecka tar sig an nya utmaningar i varje kapitel! Tre kapitel kvar!🌟

Nästa vecka är det full fart mot höstlovet!🍁 Vi rivstartar v.43 (må 19/10) med ett spännande äventyr tillsammans med Naturskolan. Vi ska på Höstvandring och kommer vara utomhus hela dagen. Vi tar med korv, bröd och frukt från skolan. Det enda barnen ska ta med är en vattenflaska. Kläder efter väder såklart! IPaden får stanna hemma den här dagen.

Idrott v.42:

Häng med v.43:

🍀Uppdrag: Kan du få tre stickor att stå mot varandra
som i en pyramid? Klarar du det på under 1 min?

🍀 Levla: Kan du bygga ett korthus i tre våningar?

🍀Fredagsfinal: spökfredag

Här kommer en liten film från en rast i veckan:

vecka 43:

måndag: Naturskolan (ta med vattenflaska, lämna iPad hemma)
tisdag: Läsuppdraget tillbaka! (kap 8)

onsdag: Idrott ute

torsdag: Nytt Läsuppdrag med hem!

fredag: spökfredag👻

vecka 44 = HÖSTLOV🍁

Vecka 45 efter höstlovet är det barnboksveckan. Den veckan kommer vi såklart satsa ännu mer på läsning och böcker!🍀

Ha en fin hösthelg!🍄

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *