Veckobrev v.41

Hej!

Ännu en fullspäckad och härlig vecka lider mot sitt slut! Klassen har arbetat flitigt och vi har fått en hel del gjort!🌟 På mattelektionerna har vi övat uppställning i subtraktion med växling. Det här observerar jag:

🍀skriver du talsorterna under varandra…

🍀 börjar du räkna med entalsraden…

🍀 stryker du över tiotalssiffran och skriver 10 över entalsraden…

🍀 tar du hänsyn till strecket över tiotalssiffran när du subtraherar tiotalen…

På de andra mattestationerna har vi bl a arbetat med multiplikation,additionsuppställning, spelet plump och mattebegrepp. Mattebegrepp skriver barnen i sin mattebok i keynote. Här är veckans begrepp:

På musiklektionen tittade vi på filmen ”The snowman”. Under filmens gång fick barnen några frågor att fundera kring.

På bilden arbetade vi med varma och kalla färger. Barnen målade en solnedgång och ett böljande hav. Solnedgången skulle färgläggas med varma färger och havet med kalla. Den här gången fick barnen själva välja om de ville färglägga med vattenfärger, pastellkritor eller vanliga färgpennor. Konturerna gjorde de som vanligt med svart tuschpenna och skissen med blyerts. Så imponerad av alla våra konstnärer!🤩💕

Jag försöker alltid skapa klassbloggar som en lärplattform också. Nu har jag fyllt på med engelskasånger som man kan öva på hemma om man vill. Jag lägger in sånger som passar teamet som behandlats i veckan i vår engelskabok. Den här veckan hette kapitlet i boken ”Get on the bus”. Då fick det bli en fordonsång.
Under varje engelskalektion planerar jag in övningar så barnen får prata, skriva, lyssna och läsa engelska. Här ser ni lite vad vi arbetade med på dagens lektion:

onsdag (14/20) nästa vecka är det friluftsdag. Det är våra faddrar i åk 6 som anordnar dagen för oss. Som jag skrev i förra veckobrevet så tar skolan med ciabatta, dryck och frukt till alla barn. Vill man ta med korv går det bra då det kommer att finnas en eld. Vi kommer hålla till i Björnkälla. Skoldagen börjar och slutar i klassrummet så ta med iPaden!

Idrott v.42:

Här hittar du filmen till leken Harry Potter!

Häng med v.42:

🍀Uppdrag: Kan du få ett mynt att spinna i 15 sekunder?

🍀Levla: I 30 sekunder?

🍀Fredagsfinal: Funfriday


Måndag 19/10 Höstvandring

Dags för ännu en dag med Naturskolan! Skolan tar med korv, bröd och frukt till alla barn. Barnen kan ta med en vattenflaska hemifrån. Den här dagen kan iPaden vara kvar hemma.

HÖSTLOV vecka 44

Vecka 42:

måndag: dans (röd grupp), idrott inne

tisdag: Läsuppdraget tillbaka! (Kap 7)

onsdag: FRILUFTSDAG, iPaden med till skolan

torsdag: Nytt Läsuppdrag med hem!

fredag: funfriday😂

Ha en fin helg!🍁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *