Veckobrev v.40

Hej!

Efter en kort skolvecka är det fredag igen! Det kom lägligt med en lite kortare vecka så att vi kunde jobba färdigt med flera pågående uppgifter. Bl a så hann klassen göra färdigt sina tesseleringar på bilden. Efter linjer gav vi oss på former. Vissa geometriska former tesselerar, dvs täcker en yta utan mellanrum eller överlappning. Ett exempel på en tesselerande figur är sexhörningen. Klassens färdiga konstverk pryder nu väggen utanför klassrummet. Grymt jobbat 3B! Noggrant och engagerat arbete som vanligt!🌟

Vi hann även med ett nytt intressant experiment från vår NO-låda ”Förändringar”. Den här gången skulle två fasta ämnen, salt och grus, först blandas och därefter separeras. Hör efter med ditt barn hur experimentet gick till!🧪

Nu har alla i klassen genomfört sina utvecklingsamtal! Strålande genomfört dessutom!🌟 Många har satt upp som mål i matematik den analoga klockan eller multiplikation. Både klockan och multiplikationstabellerna 1-9 är jättebra om man kan vid slutet av åk 3. Då gäller det att öva. Vi övar såklart mycket i skolan, men flera behöver öva vidare hemma. Det gör man enkelt och bra i appen NOMP som barnen har på sina iPads. Där kan jag dela ut uppdrag, men de kan också arbeta på egen hand. För att hjälpa er har jag gjort två lathundar. En till klockan (både analoga och digitala) och även en till multiplikation. Med hjälp av dessa ska det vara lättare för er där hemma att hitta de uppgifter just ditt barn behöver öva på. Jag kommer att lägga dem på en egen sida här på bloggen som jag döper till NOMP.

Blå = digitala klockan
🌟 = hela klockan
🌟 = alla multiplikationstabellerna

Idrott vecka 41:

Häng med vecka 41:

🍀 Uppdrag: Kan du behålla en tärning på handens baksida medan du sätter dig ner på golvet. Stå upp och sitt ner 3 gånger.

🍀 Levla: Klarar du det 6 gånger?

🍀 Fredagsfinal: Gulfredag💛

Viktiga datum framöver:

Onsdag 14/10 Friluftsdag

Vi kommer tillsammans med våra faddrar i åk 6 ha en friluftsdag. Skolan tar med ciabatta, Festis och frukt från matsalen till alla barn. Bättra på matsäcken om ni vill! Det kommer finnas en eld om någon vill ta med sig korv att grilla. Vi startar och avslutar i klassrummet så ta med iPaden som vanligt!

Måndag 19/10 Höstvandring

Dags för ännu en dag med Naturskolan! Skolan tar med korv, bröd och frukt till alla barn. Barnen kan ta med en vattenflaska hemifrån. Den här dagen kan iPaden vara kvar hemma.

HÖSTLOV vecka 44

Vecka 41:

måndag: dans (röd), idrott inne

tisdag: Läsuppdraget tillbaka (kap 6)

onsdag: idrott ute

torsdag: Nytt Läsuppdrag hem!

fredag: Gulfredag💛

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *