Veckobrev v.35

Hej!

Nu tar vi lite helg efter en mysig vecka!💕 Vi har arbetat med vatten på NO:n. Vattnets kretslopp och vattnets former har vi tittat närmare på. Barnen fick också förslag på två experiment att genomföra hemma med vatten.

Experiment 1:

Blanda 1 tsk salt med lite ljummet vatten i ett glas. Rör om till saltet har löst sig. Ställ glaset på en fönsterbräda och vänta några dagar…

Experiment 2:

Blanda sand i lite vatten. Häll blandningen igenom en sil och ett kaffefilter.

Fotografera dina resultat med din iPad.

Högläsning
Jag läser ”Kalle och chokladfabriken” högt för klassen. Den är väldigt rolig och vi skrattar mycket. Det är bara det att man blir så sugen på choklad….

Läsuppdraget

Terminens första Läsuppdrag kom med hem i torsdags. Läsuppdragen kommer även i år vara från torsdag till tisdag för enkelhetens skull. För att bli en god läsare behöver man både läsflyt och läsförståelse. Läsförståelse övar vi på många sätt i skolan. Bl a med uppgifter utifrån Läsuppdragstexten varje tisdag. För att få upp läsflyt är upprepade läsning en bra strategi. Det gör barnen med hjälp av Läsuppdraget. Så barnen läser kapitlet högt om och om igen tills det flyter som ”ett rinnande vatten”. Det kan ta olika lång tid såklart. Alla springer ju inte 100 m på samma tid heller… Du som förälder har en viktig del i ditt barns läsutveckling. Var uppmuntrande och stödjande!🌟
I klassen säger vi att vi ”tränar” hemma i ”Nyckeln till skatten” (=upprepad läsning) sen ”spelar vi match” i böckerna vi läser på morgonen från biblioteket (=upplevelseläsning).

Allra roligast den här veckan var nog dagens slöjdlektion. Det var lite nervöst och pirrigt att påbörja ett nytt ämne med nya lärare. När jag mötte upp klassen i matsalen efter slöjden var de riktigt nöjda och belåtna! Blå grupp har textilslöjd med Inti och fick göra blomtryck på tyg. Det ska sedan bli bokmärken. Röd grupp har trä- och metallslöjd med Sven-Erik. De fick göra lite olika saker bl a iPadstöd, smörkniv och metallskål.🍀

Smörkniv och skål

Tidigare i veckan la jag ut samtalstiderna här på bloggen. Här kommer tiderna igen:

Vi träffas i vårt nya klassrum.🍀

Filmade en liten snutt i klassrummet så ni ska få se hur det ser ut. Den blev lite mörk… så jag filmade om i morse… Ni får se ordentligt när ni kommer på utvecklingssamtal! Vi trivs väldigt bra och det går över förväntan att ha ett litet klassrum. Tur att man är trygg och erfaren i sin lärarroll. En av flickorna i parallellklassen kom in i vårt klassrum i går på eftermiddagen och utbrast: – Vilket vackert rum! Gulligt!🥰

Välkomna in:

Uppdateringar bloggen

I helgen ska jag försöka hinna med att lägga ett uppdaterat schema på bloggen!

Idrott

Idrottslärarna rekommenderar att barnen tar med en frukt på onsdagarna och äter på rasten innan idrotten.

Idrott v.36:

Se filmen om leken renskötarna här.

Måndagen den 7/9 är det dags för skoljoggen för åk 1-3. Vi kommer att springa efter lunch. Mer info i nästa veckobrev.

På tisdag nästa vecka är jag på kvalitetsdag med ledningsgruppen. Då kommer Åsa och Samuel (rektorn son) ta hand om klassen.

Vecka 36:

måndag: idrott (inne), dans (röd grupp)

tisdag: Läsuppdraget tillbaka, musik, Ida borta

onsdag: idrott (ute)

torsdag: Nytt Läsuppdrag hem

fredag: slöjd

Ha en fin helg!

4 reaktion på “Veckobrev v.35

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *