Veckobrev v.48

Hej!

Underbart, äntligen lite snö! Det ger energi! Tur att jag har en sån fantastisk klass som jag får arbeta med varje dag, det ger också energi!🌟

Idag höll alla 2:or i skolans adventssamling! Barnen var mycket duktiga och det blev en väldigt mysig stund!🕯

Veckan toppades med ett besök av Cornelia O’s pappa Niclas som berättade för oss om Thailand! Tusen tack för att du ville komma!❤️🌎 Vi uppskattar det så mycket!

Niclas har tävlat för landslaget i Thaiboxning och även startat upp Märsta Alliance, en kampsportsförening i Märsta.

Nästa vecka ska vi få lära oss om Serbien, vi längtar!

Om det är någon mer förälder som vill komma och berätta om ett land man är född i eller bott en längre tid i så är det bara att höra av sig!

I matematikens fantastiska värld har vi tittat närmare på 5:ans och 10:ans multiplikationstabell. Vi kom fram till att alla tal vi multiplicerar med 10 lägger man bara till en nolla bakom. Vi visste också att 5 är hälften av 10, så eftersom 10 x 6 = 60 blir 5 x 6 hälften så mycket… alltså 30! Två spännande tabeller! Vi lärde oss också 5:ans multiplikationssång, lyssna här!

Att jag älskar matte kanske ni har förstått vid det här laget. Att det sedan har smittat av sig till många barn i klassen är ju galet roligt!😍 Rita däremot är verkligen inte min starka sida… därför tänker jag alltid till lite extra i planeringen av bildlektionerna för att fånga klassens intresse. Jag tror jag har lyckats ganska bra där, vi har ljuvliga bildlektioner. Inte nog med att det är fantastisk koncentration och arbetsro, utan klassen är också specialister på att arbeta noggrant och göra sitt yttersta för att lyckas och bli nöjda. Det blir alltid magiska resultat. Jag, som med lite tur kan få till en streckgubbe, är så stolt och imponerad! Heja 2B, vilken grit ni har!💪 På bilden den här veckan repeterade vi grundfärger och blandade dem. En lite tråkig uppgift tänkte jag…, men klassen levererade som vanligt med sin noggrannhet och glädje.

Barnen har i par skrivit julsagor i veckan. Med hjälp av en tärning slog de fram huvudperson, problem och hjälpare. Sen var det ”bara” att slå sina kloka huvuden ihop och låta fantasin flöda. Nästa vecka fortsätter vi med att återkoppla på varandra och förbättra våra sagor.

Det här har jag väntat länge på att få skriva… på tisdag nästa vecka kommer min underbara vän och kollega Åsa tillbaka! Hon är så efterlängtad av stora och små! Välkommen finaste Åsa!❤️

Idrotten nästa vecka:

Här kan barnen se filmen till tisdagens idrottslektion.

🍀 Våra alla med-uppdrag är slut för terminen. Vi återkommer med nya nästa termin. Då är det barnen själva via klassråd och elevråd som kommit fram till fredagsfinalerna.

Vecka 49:

måndag: dans (blå grupp), musik

tisdag: Åsa is back❤️, Läsuppdraget tillbaka, idrott

onsdag: idrott, Ivas mamma berättar om Serbien

torsdag: Nytt Läsuppdrag med hem! Lileus moster på besök.

fredag:

Det ser ut som vi kan få en solig helg!☀️

Ha en fin helg!

2 reaktion på “Veckobrev v.48

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *