Veckobrev v.45

Hej!

Då var vi igång igen efter höstlovet! Det är en mörk och kall, men väldigt mysig period vi nu har framför oss innan jullovet. En av mina favorittider på året och vi ska hinna med mycket roligt i klassrummet!😃

Den här veckan har vi börjat med multiplikation i matematiken. Det är mycket uppskattat av klassen. Vi har tittat närmare på förståelsen av multiplikation. Vad betyder egentligen 3 x 2? Vad är skillnaden mot 2 x 3? Sen har vi övat på 2:ans multiplikationstabell, dubbelttabellen. Här på bloggen på sidan ”matematik” hittar man en undersida som heter ”multiplikation”. Under den hittar man bl a 2:ans tabell. Där finns tips på hur man kan arbeta hemma med tabellen.
Vi lärde oss också en sång om 2:ans tabell. Den kan man lyssna på här eller på tabellsidan här på bloggen. 🌟

I veckan gjorde klassen den sista skrivuppgiften på Deckarschema 2. Nästa vecka börjar vi med Deckarschema 3. Veckans skrivuppgift var att tillsammans med en kompis skriva en faktatext om dvärgpudeln. Barnen klistrade in sina texter i en mall i appen pages och vips så hade de skapat snygga faktabroschyrer om dvärgpudeln!🤗

På SO:n har vi startat upp ett nytt tema ”Jorden runt”. Vi startar alltid upp ett nytt arbetsområde med att titta på en pedagogisk planering som jag har gjort. Vi ser vilka stora frågor vi ska kunna besvara när temat är slut. Vi tittar hur vi kommer att arbeta. Jag berättar vilka förmågor vi kommer att utveckla och jag berättar även hur jag bedömer kunskapskraven som hör till området. Planeringen sitter sedan på väggen vid vår samlingsmatta. Allt eftersom vi jobbar med arbetsområdet så fyller jag på med viktiga begrepp under planeringen.

Om du förälder har bott länge i ett annat land eller är född och kanske uppvuxen i ett annat land skulle klassen bli jätteglad om du vill komma och berätta lite om det landet för oss. Berätta lite fakta. Visa på kartan var landet ligger. Kanske visa några bilder eller saker från just det landet. Det vore verkligen toppenskoj!! Mejla mig i så fall så hittar vi en tid som passar! Tack😍

Ett kunskapskrav inom so:n är … ”Eleven gör enkla undersökningar av omvärlden, och kan då använda karta, jordglob, väderstreck och rumsliga begrepp för att återge namn och beskriva lägen och storleksrelationer på världsdelarna och andra för eleven betydelsefulla platser och länder”.
Tänker att det vore ett roligt sätt att arbeta mot det kunskapskravet genom att få besök av er!🌎

I veckan har vi tittat på några karttecken och väderstrecken. Nästa vecka ska vi arbeta med kartböcker.

På bilden fick barnen göra uppgiften ”Porten”. Första delen är att man målar en port eller en dörr. När själva porten är klar klipper man upp den så att den går att öppna och stänga.
Nästa vecka ska vi rita vad som finns innanför porten… fortsättning följer…

Det blir mycket högläsning i klassrummet. Så gott som varje dag. Vi läser just nu Astrid Lindgrens ”Mio min Mio”. Klassen älskar verkligen när jag läser och vi gör det till en mysig stund.💞

Eftersom vår skolgård är mycket begränsad det här läsåret pga bygget så har vi gjort en rejäl skolgårdssatsning. Vi har delat upp förmiddagsrasten på två olika pass så att inte alla klasser ska vara ute samtidigt på gården. Vi har två personal, Alexander och Petter, som är ansvariga för rastaktiviteter. Varje dag styr dem lekar där barnen kan delta. Vi får ett schema varje vecka så vi kan presentera rastlekarna för klasserna. Vi har alltid en vuxen på fotbollsplanen som delar in lag och dömer. Vi har extra många vuxna ute på gården. Den här satsningen har verkligen blivit bra tycker jag. Barnen uppskattar de vuxenstyrda aktiviteterna och konflikterna upplever vi har minskat.🍀
Så här såg veckans aktiviteter ut:


Nästa veckas idrott:

Alla barn, titta på filmen om leken Harry Potter här!

🍀Nästa veckas alla med-uppdrag: Lär känna en vuxen!

🍀 Fredagsfinal: discofredag🕺🏻


Vecka 46:

måndag: dans (blå grupp), musik

tisdag: Läsuppdraget (kap 9) tillbaka! Idrott inomhus.

onsdag: Idrott inomhus.

torsdag: Nytt Läsuppdrag med hem!

fredag: discofredag🕺🏻

Ha en fin helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *