Veckobrev v.38

Hej!

Nu har alla guldklimpar i klass 2B lett sina utvecklingssamtal. Vilka fantastiska insatser!🌟 Duktiga samtalsledare som har reflekterat och tänkt framåt i sin kunskapsutveckling. Nu har alla barn nya mål att arbeta mot. För att hålla de nya målen i minnet och ständigt påminnas om dem har vi lagt dem som bakgrund på iPaden.🍀 Titta efter så får du se!

Veckans skrivuppgift i vårt Deckarschema var att beskriva den försvunna Piffy. Först tänkte vi tillsammans vad det stod om Piffy i första avsnittet. Utefter den tankekartan gjorde alla en egen beskrivning av dvärgpudeln Piffy. Arbetet med Deckarschemat är spännande och mycket uppskattat hos barnen.🔍

På matematiklektionerna den här veckan har vi arbetat med tiotal och ental. Vi jämför skillnaden på t ex 53 + 4 och 53 + 40. Vilken siffra är det som ändras i svaret? Varför? 🤔Vi har använt 10-kronor och 1-kronor för att tydliggöra ental och tiotal. Få något abstrakt att bli lite mer konkret… Vi jobbar mycket med förståelse i matematik och inte bara med att lära sig utantill.

Det nya Läsuppdraget som kom med hem igår blir till onsdag den här gången. Det beror ju såklart på att det är studiedagar måndag och tisdag nästa vecka. Fritids har öppet för anmälda.📖

Heja er föräldrar! Ni är grymma på att lyssna på Läsuppdraget där hemma ända till flytet kommer! Ni hjälper era barn så otroligt bra! Kämpa vidare!💪🌟

På bilden där veckan blev det septemberbilder. Varje månad gör vi en månadsbild. Bilden ska såklart beskriva månaden. Vi använder oss av olika tekniker varje månad. Augustibilden målades med vattenfärg och nu till septemberbilden använde vi färgpennor. Tillslut kommer barnen ha en fin årsbok med alla månadsbilder. Vi skriver också en text tillsammans om månaden som barnen klistrar fast på baksidan av teckningen. Jag blir så imponerad av hur noggrant barnen ger sig på alla uppgifter de får på bildlektionerna. Känslan av att få bli nöjd är ju så ljuvlig!💞

Nästa veckas alla med-uppdrag är ”beröm minst tre personer”. Skriv gärna och berätta om någon där hemma får beröm under nästa vecka!🍀

Nästa veckas fredagsfinal är finfredag!🤩

Måndagen den 30 september är det dags för Skoljoggen. Vi kommer att springa på eftermiddagen. Ta med kläder efter väder och vattenflaska. Mer information om exakta tider mm kommer. Jag vet att flera av er brukar vara sugna att heja på!🌟🍀

Vecka 39:

måndag: studiedag

tisdag: studiedag

onsdag: Läsuppdraget tillbaka!

torsdag: Nytt Läsuppdrag hem!

fredag: finfredag

Önskar er en härlig hösthelg!🍁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *