Veckobrev v.37

Hej!

Dags för helg igen efter en härlig och fullspäckad vecka!🌟

Halva klassen har nu haft sina utvecklingssamtal och vilka samtalsledare de är, eller hur!?! Riktiga proffs! Fröken mycket stolt!🍀 Nästa vecka är resterande varmt välkomna! Samtalen äger rum i vårt klassrum.

Den här veckan har vi dragit igång arbetet med ”Deckarschemat”. Jag läser ett avsnitt ur boken ”Detektivbyrån”, sedan bygger Deckarschema 1 på det avsnittet. Totalt finns det fyra Deckarscheman. Ett Deckarschema arbetar vi med i ca 4 veckor.

Deckarschemat består av 4 olika delar:

✏️ Skriva bokstäver för hand.

📚 Läsuppgifter

👫 Skrivuppgifter i par på iPaden.

😃 Enskilda skrivuppgifter på iPaden.

Så här ser vårt Deckarschema ut:

Schemat sitter på vår svenska lärvägg och finns även i appen OneNote där vi bockar för vad vi gjort.

I veckan har klassen skrivit bokstäver med pennan, vilket var mycket uppskattat!🤩 Klassen har även gjort Deckarschemats första skrivuppgift i par. Det var en detektivordlista som skulle skrivas. Dessutom skulle varje ord förklaras, varför behöver en detektiv just detta….🔎

På bildlektionen gjorde klassen bildmappar. I mapparna ska vi samla alla fina alster från åk 2.

På bildmappen skulle man skriva sitt namn genom att klippa ut bokstäverna från tidningar och papper. Det blev en härlig kreativ stund! Resultatet blev magiskt, så läckra mappar! Vi satte på lite lugn musik och bara skapade!🥰

På NO:n var det dags för ett nytt balansexperiment. Den här gången skulle de hitta balansen med hjälp av en stödpunkt, en balansbräda och klossar. Det blev många och roliga lösningar!🌟

På veckans idrottslektioner var vi ute i skogen och lekte. Idrottsläraren Jessica var på utbildning så jag och Åsa hängde med klassen i skogen. Vi hade tur med vädret och vi vuxna stod och njöt av kreativiteten och sammanhållningen i skogen. Helt fantastiskt!💞🌲

Nästa vecka är Jessica på plats igen och då blir det riktiga idrottslektioner!🤩 Här kan ni se vad hon har planerat till nästa vecka:

Jessica vill att barnen förbereder sig genom att titta på den här filmen, renskötarna.

Här på bloggen har jag gjort en sida som heter idrott. Där kan ni på ett enkelt och smidigt sätt hitta information om veckans idrott istället för att skrolla igenom gamla veckobrev. Jag lägger även upp bilder från idrotten där ibland.🤸🏻‍♂️

🍀 Nästa veckas alla med-uppdrag: Gör en aktivitet där så många som möjligt är med!

🍀 Fredagsfinal: ut- och infredag

Nu på onsdag 18/9 är det dags för skolfotografering. Vi kommer att bli fotograferade efter lunch. Här är lite information från fotografen:

Vecka 38:

måndag: dans röd grupp, musik

tisdag: Läsuppdraget med till skolan! Idrott

onsdag: idrott, fotografering📸

torsdag:

fredag: ut- och infredag😃

Trevlig helg!💞

2 reaktion på “Veckobrev v.37

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *