Veckobrev v.38

Hej!

Snyggt jobbat alla duktiga barn i klass 1B! Ni genomförde era utvecklingssamtal på ett imponerande sätt!🌟 Förstår att era föräldrar är mycket stolta över er! Det är jag också!💞

Nu har vi satt nya mål att arbeta mot resten av terminen. Nästa vecka ska vi lägga målen som bakgrundsbild på iPaden. Så varje gång du slår på din iPad blir du påmind om målen!🍀

Några barn vill ha fler hemuppdrag…😊 Jag ska under de närmsta dagarna börja bygga upp bloggen som en lärportal. Så OM man vill öva mer hemma kommer man att hitta  bl a matematikuppgifter under sidan ”matematik”. Man kan även arbeta i Trollboken hemma, även ”Trollboken” blir en egen sida här på bloggen. För barnen som nöjer sig med Läsuppdraget så är det precis lika bra! Vi är alla olika, som tur är!🍀

Om ni inte ser det nya läsprotokollet i OneNote så är det faktiskt inte tant Ida som är glömsk… då behöver man ”slänga bort” (stänga) alla appar. Det gör ni genom att dubbelklicka på hemknappen och så den här vyn visar sig:

Släng där apparna genom att dra dem uppåt. Sen går man tillbaka in i OneNote. Låt iPaden tänka klart (litet hjul som snurrar uppe i vänstra hörnet…) och efter en liten stund ramlar Läsuppdrag v.38 in.

Igår skrev klassen tokiga meningar med Åsa. Alla fick en varsin 10-sidig tärning sedan var det bara att slå fram en tokig mening och skriva den i skolstil. Barnen fick skriva så många meningar de hann med. Sen ritade de till sina meningar.

Nästa vecka är det studiedagar både på måndag och tisdag. Det innebär att Läsuppdraget lämnas på onsdag nästa vecka och nytt uppdrag kommer med hem samma dag.

På torsdag nästa vecka är jag på ett event med Apple hela dagen. Då är Gölin med klassen.

Vecka 39:

måndag: studiedag (fritids öppet)

tisdag: studiedag (fritids öppet)

onsdag: Läsuppdrag tillbaka, nytt Läsuppdrag hem, idrott

torsdag: Ida borta, Gölin i klassen

fredag:

Trevlig helg!🦒

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *