Veckobrev v.35

Hej!

Vilken spännande vecka vi har haft med flera nya och spännande skolämnen!🤗

På klassens första bildlektion gjorde barnen fingermålningar med vattenfärger.

På SO: n har vi börjat läsa kapitlet ”I skolan”. Innan varje arbetsområde går vi igenom en pedagogisk planering med klassen. Då vet de vad de ska lära sig och hur. Här ser ni den pedagogiska planeringen (pp) för so:n. Under varje pp sätter vi upp begrepp som vi har stött på och behöver kunna.

På vår första musiklektion var barnen låtskrivare och det blev nya tokiga texter till ”Ekorr’n satt i granen”.

På matematiklektionerna den här här veckan har vi arbetat bl a i våra nya matteböcker. Det är mycket roligt tycker barnen (och fröken…)!🌟 Den här veckan har vi övat på 5-kamraterna och målet den här veckan var att kunna dem! Hör efter med ditt barn vilka 5-kamraterna är!😊

På svenskalektionerna har vi börjat att analysera kännetecken för sagor. Barnen fick lyssna på en saga och tillsammans lista ut vem som var huvudperson, vad problemet var i sagan, om det fanns någon hjälpare och lösning och såklart hur sagan slutar. Nästa vecka jobbar vi vidare med sagor.

I boken ”Den magiska kulan”, som jag kommer berätta mer om på föräldramötet på tisdag, har vi läst inledningen. Där fick vi veta i vilka hus barnen i boken bor. Sedan fick klassen tillsammans i skrivpar skriva och berätta om hur de bor.

Nästa vecka är det äntligen dags att få ta hem iPaden, laddaren och ett läsuppdrag!✌️Jag kommer att berätta om läsuppdraget på föräldramötet och även spela in en film om det och lägga på bloggen.

Idrotten är på måndagar och onsdagar, nästa vecka har klassen idrott i idrottshallen.

Onsdagen den 12/9 är det skoljoggen. Mer info om den i nästa veckobrev!

Utvecklingssamtalen är torsdag 20/9 och fredag 21/9. På föräldramötet kommer du att få möjlighet att välja samtalstid.

🍀Hoppas att så många som möjligt har möjlighet att komma på tisdag!🍀

v.36:

måndag: idrott

tisdag: föräldramöte med start 18.00 i matsalen

onsdag: första läsuppdraget hem💞, idrott

torsdag:

fredag:

Trevlig helg!🍀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *