Uppdrag att utföra hemma!🌟

Hela skolan är med i ett projekt som heter ”Alla med”. Det är specialpedagog Åsa Sourander som står bakom projektet. Det stora målet med projektet är att få både elever och vuxna på skolan att förstå att hur man själv agerar påverkar hur andra agerar.

Förra veckan fick skolans elever sitt första uppdrag:

Att fånga blicken hos matpersonalen och säga tack för maten med ett leende!😃

Idag utvärderade vi vårt första uppdrag och hela klassen tyckte att det hade gått mycket bra! Heja heja!👏

Nu är det ny vecka och dags för nytt uppdrag. Så här lyder veckans uppdrag:

Att säga hej till någon i skolan och fråga om du kan hjälpa till!🍀

Vi uppmuntrade även klassen att hjälpa till lite extra hemma…. nu behöver vi er föräldrars hjälp att fylla i en kommentar här under när du fått lite extra hjälp hemma. Alla kommentarer läser vi högt för klassen. T ex ”Idag frågade X om han/hon fick duka fram.”

Tack föräldrar för hjälpen!💞

9 reaktion på “Uppdrag att utföra hemma!🌟

  1. Igår när Lileu Argo kom hem erbjöd hon sig att städa ut köksskåpen och diska! 😀 en mycket glad och nöjd mamma som kunde sitta och läsa tidningen istället

  2. Under en middag hemma hos familjen Eriksson/Theodosiadou frågar Theo ”Mamma kan jag hjälpa dig med något?” Jag kom inte på något just då så då ställer han sig upp och ger mig en nack och axelmassage 🙂 🙂

  3. Igår efter middagen så dukade Max av bordet och satte ner all disk i diskmaskinen samt la i en disktablett allt på eget iniativ, tacksam mamma och stolt son blev resultatet av detta.

    Denna vecka så har Max och Theo hjälpt varandra med att hämta pyjamaserna när det är dax att sätta på sig dom (vanligtvis så hämtar de endast sin egen eller att mamma hämtar den!:))

  4. Hamzah har denna vecka har hjälpt till med massa saker som dukning till frukost. Lägga in tvätten och miljösortera. Han har också varit mycket hjälpsam åt oss andra i familjen. Och de är vi så tacksamma för 🙂

  5. Arvid hjälpte till att passa sin lillasyster när hans mamma låg magsjuk. Hjälpte henne med mat, mellis och satte på hennes favorit TV-program. Borstade tänderna på henne! Han var vår hjälte!!

  6. Leia har i flera dagar pratat om saker hon skulle kunna göra som betyder att hjälpa till hemma. Ett exempel vi kom på tillsammans var att hjälpa till så att vi vattnar blommorna, förslagsvis på söndagar. Idag har Leia dukat av bordet efter middagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *