Veckobrev v.49

Hej!

Idag har vi firat Nobeldagen några dagar i förväg… 🙂 Vi hade storsamling på morgonen då skolans fredspris delades ut. Elever från åk 1-6 hade i faddergrupper gjort förslag på rastaktiviteter som skulle leda till lugn, glädje och gemenskap. Det var flera bidrag nominerade och det vinnande bidraget hette ”andra sidan”. Andra sidan och flera andra av elevernas aktiviteter ska vi få prova leka på skolgården under vårterminen. Här kan ni se de nominerade bidragen:

Sedan blev vi bjudna på Nobellunch. Köttfärslimpa, potatis och smarrig gräddsås.

På onsdag nästa vecka är det äntligen dags för luciafirandet. Vi öppnar ytterdörren redan kl 8.00 den morgonen. Barnen kan komma ombytta redan på morgonen eller ta med sig luciakläderna till skolan på måndagen eller tisdagen.

Luciauppträdandet börjar kl 8.30 i matsalen och alla föräldrar är varmt välkomna att smyga in längst bak i matsalen.

Veckans bokstav var Dd. Då passade vi på att öva på ordbilderna ”den” och ”det”. Idag gjorde klassen fina duvor med Linda.

Nu kommer vi bara att hinna med en bokstav till innan jullovet och det är bokstaven Öö. Som vanligt lägger jag i förväg in spårningsfilm och en ö-sång här på bloggen på sidan ”bokstaven Ö” under sidan ”bokstäverna”. Förbered gärna ditt barn inför veckan genom att gå in på den sidan.

I veckan har barnen fått svara på en trygghetsenkät. Jag läste och förklarade frågorna och barnen fick svara. Det känns som om de flesta trivs och är trygga på skolan! Härligt!

Tisdagen den 19/12 är det julpyssel för hela skolan. Skoldagen slutar då 13.30.

Torsdagen den 21/12 är det julavslutning. Skoldagen börjar som vanligt 8.10, men slutar redan 10.45. Lunch den dagen alltså endast för anmälda fritidsbarn.

v.50:

måndag:

tisdag:

onsdag: luciamorgon (föräldrar är välkomna till matsalen 8.30)

torsdag: idrott

fredag:

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *