Veckobrev v.39

Hej!

Den här lilla miniveckan har gått i rasande fart! 🙂 Imorgon torsdag 28/9 och fredag 29/9 är det ju studiedagar. Det innebär att skolan är stängd och att fritids har öppet för anmälda.

Den här veckan har vi inte arbetat med en ny bokstav utan valt att fokusera på de vi redan övat på, S I L och O. Barnen skrev ord som vi kunde bilda av dessa bokstäver (på tavlan fanns hjälp)! Dagen efter fick barnen bilder på orden att limma fast på sitt ordpapper. Nu fick de försöka läsa orden och dra streck till rätt bild!

I tisdags var vi ut i skogen och hämtade vackra höstlöv. Nu har vi torkat löven och plastat in dem. Löven ligger nu under vårt lärträd som sitter på fönstret i klassrummet. Trädet ska få ändra årstid allt efter året går! Trädet fungerar dessutom som ett lärträd där jag kommer sätta upp lärkompisar (i form av ugglor), alltså de barnen som ska samarbeta just under det passet.

En dag när vi arbetade i stationer fick man framme hos mig titta på 4 bilder. Vi tittade noga på bilderna och barnen fick berätta vad de såg. Vilka känslor visade bilderna? Därefter fick barnen sätta bilderna i den ordningen som de ville. Sedan hittade de på en saga utifrån ordningen på bilderna och jag skrev ner vad de kom fram till. Ibland dök flera förslag upp och då fick de resonera fram vilket förslag som skulle väljas.

Vi har även läst färdigt boken ”Tilda med is och sol”. Fråga ditt barn vad boken handlar om och vad det var för sten som Tilda hade runt halsen… 🙂

 

 v.40:

måndag:

tisdag:

onsdag:

torsdag: idrott (inga idrottskläder behövs)

fredag:

 

Trevlig helg!

 

En reaktion på “Veckobrev v.39

  1. Alltså det här är så fantastiskt att följa! 🙂 blir så lycklig. Dom är så duktiga och gillar att vi föräldrar får ledtrådar om vad vi ska våra barn 🙂 ska fråga Lileu idag om vad det var för sten Tilda hade runt halsen 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *