Veckobrev v.36

Hej!

Hos oss i förskoleklass rosa har vi nu en lärarstudent. Hon heter Ronja och ska vara hos oss i 8 veckor. Varmt välkommen till oss Ronja! 🙂

Vid regnväder är det såklart nödvändigt med regnkläder och stövlar, men paraplyer lämnar vi hemma! Paraplyna hindrar leken och det är lätt att man råkar skada varandra.

Idag har vi varit på biblioteket i Märsta centrum. Där fick vi höra att alla barnens lånekort var försvunna! Nu började en skattjakt efter de försvunna lånekorten. Ledtråd efter ledtråd ledde oss fram och till sist hittade vi korten, vilken lättnad! 🙂 Så med hem idag i skolväskan ligger ditt barns lånekort. Har man inte hunnit att fylla i blanketten så är det bara att ta med det provisoriska kortet till biblioteket nästa gång ni går dit så får ni ett riktigt lånekort.

Nästa vecka är ni tillsammans med ert barn varmt välkomna på inskolningssamtal!

Vi kommer att hålla till i konferensrummet borta vid huvudentrén. Du hämtar ditt barn i klassrummet och följer sedan korridoren hela vägen bort.

Halva gruppen (de som har samtal) arbetar i klassrummet. Andra halvan av klassen kommer att varar uppdelad i träslöjd, textilslöjd, musik eller idrott. Spännande!

Nu på torsdag den 14 september kl 12:15 är det dags för Skoljoggen! Vi inleder med en gemensam uppvärmning till musik på skolgården och sedan går vi klassvis ner till startplatsen. Varvet som vi ska springa är ca 1 km långt. Samtliga klasser kommer ha promenerat eller sprungit varvet innan loppet.

Kom ombytt redan på morgonen då det inte finns möjlighet för skolans alla elever att byta om samtidigt. Duscha får man göra hemma denna dag. Man kan bli törstig en sån här dag. Ta med en vattenflaska.

Skoljoggen håller på en timme och skoldagen slutar efter det! Vi hoppas på en fin dag i löpspåret! 🙂

Nu ska ni fått hem inloggningsuppgifter till skolfotot!

v.37:

måndag:

tisdag: inskolningssamtal

onsdag: inskolningssamtal

torsdag: skoljoggen

fredag:

/Åsa o Ida

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *