Veckobrev v.35

Hej!

Tusen tack alla föräldrar som kom på föräldramötet i tisdags! Det var så trevligt att få träffa er alla! 🙂 Som jag berättade på mötet så har vi arbetat med bokstaven Ss den här veckan. Varje vecka presenteras en ny bokstav som vi arbetar med under hela veckan. Under helgen kommer jag att avslöja nästa veckas bokstav här på bloggen på sidan ”bokstäverna”. Där kan man också spana in tidigare bokstäver. Bl.a. så ligger vår s-sång där som vi sjungit i veckan.

I veckan skrev klassen också sina första ord på iPaden. Vi använder då appen ”skolstil 2” som har ett talande tangentbord. När barnen skriver en bokstav säger iPaden bokstavsljudet, mycket fiffigt och bra! Om man tycker det är svårt att skriva ord så här i början får man spökskriva. Det kan se ut så här: hiofhfoha Jag frågar då vilket ord som är spökskrivet och skriver sedan hur det stavas bredvid. Så här kan det se ut:

Jvsökljv (SOL)

Vid ett annat tillfälle får man rita en bild till orden. Vi pratade då om hur man kan göra svarta konturer så att bilden framträder tydligt även på lite håll.

I matematiken har vi tittat närmare på diagram och räknat olika leksaker utifrån en bild.

Fr o m september börjar vi tillverka ett gemensamt diagram över tappade tänder här i klassrummet! 🙂 Så om det trillar ut någon tand hemma eller i skolan får det barnet sätta upp en tand (av papper…) på väggen. Så håller vi på ända till maj så får vi se i vilken månad klassen tappade flest tänder, minst antal tänder och kanske lika många! Så mejla eller skicka med en liten lapp till oss om en tand ramlar ur hemma fr o m nu!

Ni som inte var här på föräldramötet i tisdags har fått med en blankett hem idag om bibliotekskort. Vi ska nämligen till stora biblioteket i Märsta centrum på fredag (8/9) nästa vecka och då kommer alla barn få ett bibliotekskort om lappen är ifylld. För att personalen på biblioteket ska hinna förbereda alla kort kommer jag att åka dit med lapparna på måndag. Så fyll i lappen och skicka med den redan på måndag!!!

Den här veckan var ”veckans mål” att komma tyst in i klassrummet. Idag fredag har alla barn fått utvärdera veckans mål. Målade man grönt tyckte man att ”jag har nått målet”, målade de gult betyder det att det har gått ganska bra, men att de behöver öva lite mer. Målade man rött betyder det att man inte tyckte att det gått bra med veckans mål. Sedan kommer även jag att berätta vad jag tyckte…

Vi visar er dessa mål och utvärderingar vid inskolningssamtalet.

v.36:

måndag: alla bibliotekslappar in

tisdag:

onsdag:

torsdag:

fredag: vi åker till biblioteket i Märsta centrum

Hör gärna av er om det fortfarande inte går att prenumerera på bloggen! Prenumerera gärna på Rektorsbloggen och Fritidsbloggen också!

/Åsa o Ida

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *