Veckobrev v. 10

Hej!

Så är vi igång efter ett välbehövligt sportlov och vi har jobbat på som bara den i veckan, som vanligt ☺️
Förutom våra ämnen fokuserar vi just nu på värdegrund på olika sätt och har börjat med känslor. Dessutom har vi jobbat med de nya värdeorden som vi implementerar på skolan och det startade med ordet respekt. Prata gärna om det hemma – vad respekt betyder för dig och för mig, hur vi kan hjälpa varandra att bli bättre på att respektera oss själva och andra t.ex.

Idag har vi haft en annorlunda dag med vikarie i 4b, därför har vi brutit schemat. Vi har bl.a. ägnat tiden åt att bygga broar av papper som hör till ämnet teknik där det gällde att planera, samarbeta och hushålla med sina papper varje grupp fick tilldelat sig. Dessutom har vi haft schackturnering efter lunch, jätteroligt och utmanande ☺️

Sv – vi jobbar vidare med ordkunskap och håller på att avsluta området med återberättande text där alla skriver enskilt efter att vi skrivit gemensamt och parvis.

Matte – just nu arbetas det med decimaltal och att kunna avrunda, lite lurigt emellanåt men det här ska nog gå fint 🤩

Eng – det blir tydligt när vi skriver texter att det är svårt med his/he is + she is/her så det har vi övat extra mycket på i veckan, både muntligt och skriftligt. Toppenlektioner med engagerade elever som visade stor kunskap i det engelska språket och det är roligt att se hur ni vågar prata engelska i klassrummet ⭐️

Fysik – under veckan har vi dragit igång med kretsar kring el, ett spännande område där vi kommer experimentera en hel del som många ser fram emot. Vi startade lite smått med att prata om el och varför det är viktigt och användbart.

Geografi – nu har vi dykt in i jordens inre och lär oss om vad som händer där inne och hur det påverkar jordytan. Nästa fredag ska vi ha kartprov och då gäller det att kunna Sveriges landskap, de 12 största tätorterna och våra sex största sjöar. Detta övar ni som vanligt på seterra som finns länkat i er keynote Sverige, enklast via kartan med landskap.

Nästa vecka

Måndag – läsförståelse ska vara gjord i OneNote och nytt uppdrag till nästa måndag som är veckans ord, idrott

Tisdag

Onsdag

Torsdag – idrott med Erik

Fredag – kartprov: landskap, tätorter och sjöar

💞 Vi önskar er en toppenhelg i solen 💞

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *