Veckobrev v.49

Hej!

Vilken mysig Nobeldag vi har haft idag! Klädda likt kungligheter fick vi avnjuta en riktigt smarrig Nobellunch bestående av kyckling, klyftpotatis och Henriks hemgjorda bearnaisesås! Smask🌟 Det var fint dukat i matsalen med ljus och guld.
Efter lunchen var det då äntligen dags för vår Äggtävling! Vi öppnade ett fönster i ena klassrummet sedan fick uppfinnarna, grupp efter grupp, släppa sin uppfinning ,med ett ägg i, ner i backen. Några ägg gick i kras och några klarade sig finfint. Det kom både glädjetårar och besvikelsetårar. Vi hejade och stöttade varandra på ett fint sätt.
Äggtävlingen avslutades med högtidlig prisutdelning där pristagarna fick medalj ur drottningens hand. Priser delades ut i kategorierna: design, från skiss till modell, konstruktion och kämparglöd.💕

Vi är så imponerade av alla våra uppfinnare! Ni har varit kreativa och engagerade under arbetets gång och samtliga lyckades få till ett bidrag att tävla med! Grymmisar!🌟❤️

Engelska – om barnen hinner göra uppgiften i Showbie under helgen så vore det toppen!🌟 Det är en text och frågor som ska läsas in så Anna får lyssna!

Svenska – i veckan har vi skrivit julsagor. Vi planerade sagorna med hjälp av en tärning. Vi fortsätter arbetat med julsagorna nästa vecka.

Matematik – i matematiken bråkar vi vidare… i veckan jämförde och storleksordnade vi bråk. Först bråk med samma nämnare och vid nästa tillfälle bråk med samma täljare.

måndag 13/12 är det lucia och som vanligt är det Höjdens förskoleklasser som lussar för oss. I år kommer lussande ske ute på skolgården. Vi samlas 8.30 på skolgården.

torsdag 16/12 är det tänkt att vi ska åka skridskor i ishallen. Vi avvaktar och återkommer med information under nästa vecka om vi får åka buss med skolklasser nu.

Nästa sista dagen på terminen, måndag 20/12, tänkte vi pyssla och mysa. Då får barnen jättegärna ta med sig fika om de vill!🍀

Den 15/12 är alla omdömen publicerade i Unikum. Då kan ni logga in och kika!🤩

Nästa vecka

Måndag: Samling 8.30 på skolgården, idrott inne

Tisdag:

Onsdag: Omdömen publicerade i Unikum.

Torsdag: ev skridskor

Fredag:

Ha en fin helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *