Veckobrev v.48

Hej!

Då har vi rivit av ännu en vecka! Så härligt att det äntligen kommit lite snö!☃️

Vi har hunnit öppna tre luckor i vår julkalender!🌟 Bakom luckorna har det varit Mattespel, Sunes jul och julsång.

Eng – denna vecka har vi jobbat klart med vårt andra unit och gjort round up inför progress test som vi hade idag där vi visade kunskaper i läsförståelse och även skrivit en kort text. Nästa vecka ska vi börja med Christmas 🤩⛄️

Matte – vi jobbar på med bråk. Vi har bl a upptäckt att olika bråk kan ha samma värde.

NO – i veckan har vi räknat ut hur mycket luften i klassrummet väger! Hör efter hur vi gjorde och vad vi kom fram till. Annars har det varit stort fokus på den kommande Nobeldagen och Äggtävlingen. Det har ritats skissar, materialvalen är gjorde och bygget är i full gång. Nästa fredag är det tävlingsdags, mycket spännande!🍀

SO – i början av veckan hade vi vikingaprov som gick superbra ⭐️
Efter det har vi börjat med religion och i år ska vi lära oss mer om de tre abrahamitiska religionerna kristendom, judendom och islam. Vi har börjat prata om vad just tro och religion är och dessutom börjat med kristendom. Viktigast inom detta ämne är att alla har rätt att tro på vad man vill och att vi alla respekterar det.

Teknik – har vi arbetat med området Förvara och bevara. Även har har barnen övat på att gå från skiss till modell. Först fick de designa sin egna påse i appen Sketches. Därefter följde de en instruktion och tillverkade sin påse. Härlig kreativitet i klassrummen!🤩

Idrott nästa vecka

Torsdag 16/12 ska vi åka skridskor efter lunch. Om man vill får man ta med sig fika den dagen.

Tisdag 21/12 är det julavslutning. Då börjar vi 8.10 som vanligt och slutar redan 10.00.

Nästa vecka

Måndag: nytt veckouppdrag i OneNote som är veckans ord att öva på till nästa måndag, idrott inne. De som missat SO-testet gör det idag!

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: idrott inne

Fredag: Nobeldagen, kom finklädd om du vill! Äggtävling

☃️Vi önskar en mysig helg☃️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *