Veckobrev v. 45

Hej!

Så är vi igång efter lovet och i vanlig ordning hinner vi med en hel massa saker på en vecka, kul ☺️

Sv – nu kommer vi jobba med stavning och olika ljud ett tag i språklära och denna vecka har vi övat på ng-ljudet som är lite knepigt ibland. Ng stavas med just ng eller g framför n eller n framför k. Veckans ord är just detta ljud så vi övar det i massor ⭐️
Dessutom ska vi också jobba med texter för att lära oss skriva olika slags texter som det står i läroplanen. Den första är återberättande text och det har 4a börjat med denna vecka, ett arbete som vi kommer hålla på med ett tag för att bli riktigt bra på det!

I SO läser vi vidare om Petite och barnen har många kloka tankar, en del som är knepiga att svara på så då får vi verkligen fundera ihop vilket är jättekul ☺️
Vi har även läst ur Flickornas historia om Gyra i veckan och gjort VENN-diagram till, svenska och SO passar så bra att koppla ihop.

Matte – vi multiplicerar och dividerar så det står härliga till! Hjälp gärna ditt barn om tabellerna 1-10 inte sitter ännu. I veckan har vi lärt oss hur vi ska tänka när vi multiplicerar med 11 till 15, t ex 3 x 15. Vi har även multiplicerat och dividerat två- och tresiffriga tal med 10 och 100, t ex 534 x 10. Singaporemodellen känns verkligen toppen och barnen har blivit sååå grymma på att hjälpa, förklara och resonera med varandra.🍀

Eng – här är det lite blandat arbete just nu med owl babies, grammar company och vår bok ☺️
Vi lär oss många nya ord när vi skriver på engelska om vad ugglor har, kan och är och hur deras livscykel ser ut.

Grammar company tar på ett roligt sätt upp klurig grammatik och vi såg avsnittet om a/an, obestämd artikel som vi jobbat med i ch 5.
I boken jobbade vi med ch 6 där vi var på födelsedagskalas och grammatiskt fokus är bestämd artikel och plural – det händer grejer här ☺️

NO – vi avslutade biologin och tema Skogen med ett litet test, Klart jag hänger med. Härligt att så många hade förberett sig så noga!🌟 Nu har vi lämnat biologiämnet bakom oss och gett oss in i kemiämnet och tema Luft. I veckan har vi lärt oss om luftens egenskaper och sammansättning. Några experiment har vi hunnit med också!

Teknik – vi lär oss grunder i programmering och har hittills jobbat med instruktioner och 4b har hunnit börja med algoritmer också.

SO – vi befinner oss fortfarande hos vikingarna och denna vecka har handlat om vapen och strid, vikingafärder och Gyras historia. Nu har vi lärt oss så mycket om vikingarnas resor att vi själva ska låtsas att vi är en viking på resa och skriva ett vykort om vårt äventyr, det blir spännande 🤩

Idrott nästa vecka

Nästa vecka – bokvecka Hela Höjden läser

Måndag – förhör veckans ord (ng-ljudet), nytt veckouppdrag i elevspel, idrott inne

Tisdag –

Onsdag – Klart man hänger med (NO-test, Skogen) för de som varit sjuka

Torsdag – idrott inne

Fredag –

💞 Vi önskar er en fin helg 💞

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *