Veckobrev v. 42

Hej!

Ännu en vecka övergår i helg och nu är vi nästan framme vid höstlovet, helt otroligt så fort tiden går!

Precis som förra veckan avslutade vi i vikingatiden men denna dag på kulturskolan i centrum. Vilken dag och vilka duktiga barn som övat, lärt sig och varit modiga när de visat sin föreställning för våra åk tvåor som kom på besök 🤩

Sv – nu avrundar vi Alfonstemat och på slutet har vi jobbat med låten Inte stor nog som sjungs av Timbuktu som var medförfattare till boken Du har rätt. Vi har också animerat Alfons och beskrivit honom till det.
I språklära övar vi på att skriva dialog och det kan göras på olika sätt, vi har övat på talstreck och kolon, hoppas att ditt barn kan förklara mer ☺️

Eng – den här veckan blev det bara en lektion eftersom vi varit på kulturskolan, under den lektionen jobbade vi med kapitel 5 där vi grammatiskt övar på a/an alltså obestämd artikel i engelska, något svårt så det får vi gnugga framöver.

Matte – nästa vecka är det dags för slutklämmen på kapitlet som kallas Kunskapslogg. I kunskapsloggen visar barnen vad de kan från kapitlet. Vi har räknat igenom hela kunskapsloggen tillsammans och man får gärna öva mer hemma så man är ordentligt förberedd. Frågorna till Kunskapsloggen finns i OneNote under barnets namn, Singma🌟, Kunskapslogg. Heja heja!💪

NO – nu har alla grupper fått redovisa om sitt djur. Vi börjar närma oss slutet av arbetsområdet Skogen och efter lovet är det dags för vårt första NO-test. Klart jag hänger med kallas testet och under nästa vecka kommer det att finnas tillgängligt att börja öva på i OneNote under barnets namn, NO🔬, Klart man hänger med.💫

SO – förutom allt vi lär oss på kulturskolan om vikingatiden har vi även läst och lärt oss om historiska källor från vikingatiden och dessutom börjat läsa i boken Drakskeppet där vi får följa Petite från Frankerriket, en så spännande och bra bok att läsa ihop med vikingatiden och medeltiden ⭐️

Idrott nästa vecka

Jessica hälsar att åk 4 varit supergrymma i veckan på orientering som vanligtvis brukar vara klurigt i fyran 🍀

Nästa vecka

Måndag: nytt läsförståelseuppdrag till måndag efter lovet i OneNote, idrott utomhus

Tisdag: Kunskapslogg för alla blåa och gröna

Onsdag: föräldramöte kl. 19-20 , Kunskapslogg för alla rosa och gula

Torsdag: idrott utomhus

Fredag: halloweenfredag där alla som vill får klä ut sig 🎃

💞 Vi önskar er en fin helg 💞

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *