Veckobrev v.6

Hej!

En lite kortare, men härlig vecka börjar gå mot sitt slut. På SO:n har vi arbetat med bronsåldern. I grupper har barnen läst och svarat på frågor. Jämfört stenåldern med bronsåldern.

På musiken hade vi Eurovisionhistoria. Från starten 1956 och framåt, årtionde för årtionde. Vi tittade naturligtvis på Sveriges hittills 6 segerlåtar.

I torsdags på matematiken fick barnen i grupper lista hur ett hemligt tal. Varje grupp fick några ledtrådar och sedan gällde det att tillsammans lista ut det hemliga talet. Klassen samarbetade mycket bra och det var roligt tyckte dem.

Varje morgon den här veckan har vi haft boksnack. Efter morgonmysstunden när klassen läser eller lyssnar på ljudbok så har vi snurrat på vårt boksnackhjul för att se vad dagens snackis blir. I par berättar de för varandra. Idag fredag kom även vår bibliotikarie Maria på besök och berättade om några nya böcker på biblioteket. Sedan fick vi följa med och låna böcker.

Eftersom vi har en sådan fantastisk vinter tänkte vi i treorna passa på att ta en pulkautflykt på tisdag nästa vecka, 16/2. Barnen får ta med sig något att åka på, hjälm och fika. Vi är tillbaka i skolan till lunch. Vi går direkt på morgonen till Siriusbacken.☃️

Idrott v.7:

Hänga med vecka 7 (3B har bestämt):

uppdrag: Hur många klädesplagg kan du få på dig?

fredagsfinal: kontorsfredag

Vecka 7:

måndag: dans (röd grupp), idrott

tisdag: Läsuppdraget tillbaka, pulkautflykt

onsdag: idrott ute

torsdag: Nytt Läsuppdrag

fredag: slöjd

Ha en fin vinterhelg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *