Veckobrev v.47

Hej!

Vi har haft en härlig vecka i vårt klassrum! Det är verkligen ren glädje att arbeta med klassen varje dag. En nyfiken och entusiastisk klass!❤️
Nu har vi många sjuka på skolan både bland personal och elever. Det kommer nog se ut så hela vägen fram till jul. Håll i, håll om och håll ut! Rekommendationen för barn i grundskolan är fortfarande att vara hemma vid minsta symptom av feber, halsont och snuva. Sedan är det två symptomfria dagar innan man kommer tillbaka till skolan igen.🙏 Om man är hemma, men känner att man har arbetsork så är det bara för ditt barn att skriva till mig i teams så hjälper jag till med uppgifter att göra hemma. Mycket är svårt att göra hemma, men vissa saker går såklart bra.🍀

I veckan tittade vi närmare på konstnären Piet Mondrian och inspirerades av hans verk.

På musiken kommer vi nu under några veckor att arbeta med barnvisor. I veckan lyssnade vi på några av Lennarts Hellsings tonsatta barnvisor. Vi lyssnade noga på texterna och analyserade dem. Vi kom fram till att Lennart hade en otrolig fantasi! Sedan sjöng vi såklart sångerna. En favorit blev ”Maskeradbalen”, vilken tokig text!

Nu har vi kommit till kapitel 12 i Nyckeln till skatten. Det pratades en hel del om mat, stuvade makaroner och köttbullar, i kapitlet. Då ska väl inte vi vara sämre… vi ska göra ”Klassens kokbok”! Barnen har fått en mall där de ska fylla i receptet på en favoritmaträtt hemifrån. Sen sätter vi ihop alla favoritrecept till en gemensam kokbok som alla får! Det blir grejer det!🌟 Receptet ska vara ifyllt till på tisdag!

Just nu läser vi ”Edward Tulanes fantastiska resa” högt i klassen. En mycket fin berättelse om en porslinskanin. Hör efter med ditt barn vad som har hänt i boken hittills!🍀

Klassen fick välja ut en familjemedlem och göra en tankekarta om. Utifrån tankekartan fick de sedan skriva en text. Tankekartan blev ett bra stöd när det var dags att skriva sin text.

Idrott nästa vecka:

vecka 48:

måndag: idrott, dans (röd)

tisdag: Läsuppdrag (kap 12) tillbaka! Favoriträtten ifylld!

onsdag: idrott ute

torsdag: Nytt Läsuppdrag med hem!

fredag:

Ha en fin helg!😍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *