Veckobrev v.46

Hej!

Den här veckan har det varit barnboksvecka. Varje lektion i klassrummet har vi startat med läsning. Det har verkligen varit mysigt!🌟 Efter varje lässtund har barnen räknat hur många sidor de hunnit läsa och sedan antecknat i sitt protokoll. På måndag räknar vi ut hur många sidor klassen har läst tillsammans! Bra jobbat!🍀

Varje klass har också fått vara med och rösta fram böcker som ska köpas in till vårt skolbibliotek.

Klassen har kämpat på bra och skrivit klart ”Den magiska dörren” digitalt och analogt. De digitala ljudböckerna kommer upp här på bloggen snart och kommer även finnas i skolans bibliotek som qr-koder. Då kan skolans elever scanna av qr-koden och lyssna på våra ljudböcker. På så sätt kommer klassen få känna sig som riktiga författare med riktiga mottagare.🍀 Varje barn har själv fått bestämma om de vill ha sin ljudbok på bloggen och i biblioteket.

På bilden fortsatte vi med porträtten i Andy Warhols stil. Alla har inte hunnit med de sista svarta konturerna, men här är två färdiga, titta så läckra de blev!🌟

På mattelektionerna har vi arbetat med texttal när det ändå är barnboksvecka. Vi har ”handen” som hjälp. Den ger oss en bra struktur på hur vi ska lösa ett texttal. Vill man öva mer på texttal hemma så har jag lagt en lathund här på bloggen under ”NOMP💫”, ”Textuppgifter”.

Idrott vecka 47:

Här kan barnen se filmen till ”Alle man ombord”.

Häng med nästa vecka:

Utmaning: Hur många gånger kan du kicka en fotboll?

Fredagsfinal: Fotbollfredag

Vecka 47:

måndag: dans (blå grupp), idrott

tisdag: Läsuppdraget (kap 11) tillbaka!

onsdag: idrott

torsdag: Nytt Läsuppdrag hem!

fredag: fotbollsfredag

Ha en fin helg!🍁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *