Veckobrev v.45

Tack!❤️🙏

Igår när jag kom möttes jag av en väldigt vacker blomma från er. Jag blev otroligt rörd över er fina gest. Att förlora sin mamma är verkligen inte lätt. Min älskade mamma har haft Alzheimers sjukdom i över tio år, så jag har sörjt henne i många år. I söndags kväll somnade hon in efter att vi vakat över henne i en vecka. Hon somnade in när jag höll hennes hand. Fint på något underligt sätt att få finnas där så som hon i sitt friska liv alltid funnits för mig.
Tusen tack fina ni!❤️

Eftersom jag trivs så fantastiskt bra med klassen och Åsa så har det varit skönt för mig att vara här hos dem under lektionstid. De ger mig sån positiv energi och jag får fokusera på andra saker.🙏

I veckan har vi fortsatt på vårt Andy Warhol tema. Barnen tog en selfie som de sedan kalkerade på bakplåtspapper. Vi fyllde sedan i blyertskonturerna med en svart färgpenna. Nästa vecka ska porträtten få popkonstfärg på sig. Fortsättning följer…

Vi har skrivit det näst sista kapitlet i Den magiska dörren. Passande nog kommer våra böcker att bli färdiga under bokveckan nästa vecka!

Tyvärr kommer författarbesöket, som vi skulle få under bokveckan, skjutas upp pga Corona. Under bokveckan kommer vi att starta alla lektioner med att läsa. Barnen ska få räkna ihop hur många sidor de läser under veckan. Sedan räknar vi ut hur många klassen läst tillsammans och hur många sidor hela skolan läst sammanlagt.🍀

Vi tittade lite närmare på vårt svenska språk här i veckan och hittade många spännande idiomatiska uttryck. Om man inte kan svenskaspråket väldigt väl så får dessa uttryck en helt annan innebörd. Barnen fick illustrera dessa feltolkningar…

I matematikens magiska värld har vi arbetat med 7:ans multiplikationstabell i veckan. Om man känner sig osäker är det bara att öva vidare på egen hand i NOMP. Barnen hittar lathunden för multiplikation i NOMP här på bloggen på sidan som heter just ”NOMP💫”.


Tyvärr kommer Teknikdagen med Naturskolan ställas in pga Corona.

Idrott v.46:

Här kan klassen se hur doppboll går till!

Enligt nya riktlinjerna ska eleverna inte byta om och duscha efter idrotten. Rekommendationen från idrottslärarna är att eleverna de dagar de har idrott har kläder som är lämpliga att röra sig i samt gärna inneskor/strumpor med halkskydd.

Häng med nästa vecka:

🍀 Utmaning: Vilken veckodag läser du flest sidor i din bok?

🍀 Fredagsfinal: Mys/pyjamasfredag

Vecka 46:

måndag: idrott inne

tisdag: Läsuppdraget (kap 10) tillbaka!

onsdag: idrott ute

torsdag: Nytt Läsuppdrag med hem!

fredag: mys/pyjamasfredag

Ha en fin helg!

2 reaktion på “Veckobrev v.45

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *