Veckobrev v.39

Hej!

Idag är det idrottens dag! Det firade vi med cykelturer för de som ville på rasterna. Full fräs i skoljoggenspåret!🤩 Barnen trampade på som bara den och med ett stort leende på läpparna! En och annan hjältemantel fladdrade bakom när fredagsfinalen idag var hjältefredag!🍀 Underbara barn!💕Hade man inte cykel kunde man välja mellan att leka kvar på skolgården eller springa med cyklisterna!😅

I veckan skrev klassen kapitel 4 i Den magiska dörren. Nu skulle huvudpersonen gå in genom den magiska dörren för första gången. I det här kapitlet övade vi på att beskriva en miljö.

På veckans musiklektion fick barnen lyssna på ett klassiskt stycke, ”The carnival of the animals”. Ett långt musikstycke som handlar om en lång parad av djur som går förbi. Vi lyssnade på 5 olika djur och klassen fick blunda och lyssna och gissa vilka djur som spelades. Jag blev riktigt imponerad av barnens gissningar!🌟

På NO:n arbetar vi med vår experimentlåda ”Förändringar”. Varje experiment är uppstyrt med ett tydligt mål. Sedan följer en funderaruppgift där arbetsparen funderar tillsammans och vi delar med oss av funderingarna i helklass. Sedan är det dags för själva utförandet av experimentet. Avslutningsvis dokumenterar vi våra resultat och förklaringar med bild och text. Mycket uppskattat av klassen!🧪

Nästa vecka är det studiedagar måndag (28/9) och tisdag (29/9). Skolan är då stängd, men fritids har öppet.

Idrott v.40:

Hänga med v.40:

🦒Uppdrag: Klarar du 20 armhävningar på en minut?

🦒Levla: Hur många klarar du på en minut?

🦒Fredagsfinal: mysfredag

Vecka 40:

måndag: STUDIEDAG

tisdag: STUDIEDAG

onsdag: Läsuppdraget (kap 5) tillbaka, idrott ute

torsdag: Nytt Läsuppdrag hem

fredag: mysfredag🍀

Ha nu en härlig helg!🍁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *