Veckobrev v.38

Hej!

Heja alla barn i klassen som har haft sina utvecklingssamtal i veckan! Vad ni är bra! Nu har vi nya, spännande mål att arbeta mot!🌟 Tack också alla föräldrar som hjälpt och stöttat era barn så fint!🍀

Fick frågan om det inställda föräldramötet så jag tänker att jag förtydligar för alla här. Som uppstart på detta läsår och vårt tema #getthegrit hade vi planerat in en föreläsare på temat grit. Han skulle först träffa alla skolans elever i olika omgångar beroende på ålder och sedan er föräldrar tillsammans med oss personal. Därefter skulle vi samlas klassvis och diskutera frågor utifrån föreläsningen. Eftersom vi hoppas kunna genomföra detta vid ett senare tillfälle så ställdes alltså höstens föräldramöten in. Eftersom vi inte får samlas så många i coronatider.
Detta tror vi görs bäst live och inte digitalt. Eftersom vi inte hade planerat ”vanliga” föräldramöten denna termin bestämde vi att all information till föräldrar läggs på bloggen. Det hade vi alltså även gjort om föräldramötena blev av.🍀

Tyvärr har vår musiklärare på skolan, Jesper, alldeles för många lektioner på sitt schema. Detta innebär att de yngsta av hans elev, vi i åk 3, tyvärr inte erbjuds musik av honom i år. Man har då valt att prioritera de äldre eleverna där flera årskurser också ska ha betyg i ämnet musik. Mycket tråkigt för barnen. Så fr o m nästa vecka är det jag som kommer att hålla i musiklektionerna. Jag är inte behörig i musik, men lovar såklart att göra mitt yttersta för att det ska bli bra lektioner med kvalitet. Häng med här på bloggen så får ni se!

I måndags var vi på Naturskolan! Det var en toppendag!🌟Spännande experiment om luft, vatten och berg. Här under ser ni några filmer från vår dag.

Nästa besök för oss på Naturskolan är måndagen den 19/10. Då är det dags för Höstvandring!

På tisdagen avslutade vi tema luft i klassrummet med rakettillverkning och raketuppskjutning!🚀

Idag var det Sofias sista dag på skolan.😢Vi önskar dig lycka till i din nya skola i Vårby! Vi kommer att sakna dig!❤️

Vi skickade med lyckönskningar!❤️

Under sommaren hade klassen en sommarutmaning i läsning. Det gällde att läsa så många sidor som möjligt. Vi adderade klassens alla lästa sidor och hamnade på belöningen ”film och popcorn”. Så idag åt vi popcorn och tittade på Kalle och chokladfabriken!

Idrott v.39:

Titta på filmerna:

Apor och lejon

Flaggans

Här kan ni få se en snutt från onsdagens idrottslektion i skogen:

Måndagen den 28/9 och tisdagen den 29/9 är det studiedagar. Då är det ingen skola, men fritids är öppet som vanligt!🍀

Nästa veckas häng med:

🍀Uppdrag: Kan du stå på ett ben och blunda i 30 sekunder?

🍀 Levla: Klarar du det i 1 minut?

🍀 Fredagsfinal: Hjältefredag

Vecka 39:

måndag: idrott (inne), dans (blå grupp)

tisdag: Läsuppdraget (kap 4) tillbaka

onsdag: idrott (ute)

torsdag: Nytt Läsuppdrag med hem! (Kap 5)

fredag: Hjältefredag

Är det poolfredag så är det!🍀

Trevlig helg!

2 reaktion på “Veckobrev v.38

  1. Härligt ni har det!

    Tänkte bara nämna som ett litet förslag. Det kanske finns någon förälder som är musiker och kanske man kan bjuda in föräldern som gästmusiker i att hålla någon lektion. Om det finns intresse, tid och möjlighet o hänsyn taget till Covid-19. Bara en tanke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *