Veckobrev v.37

Hej!

Då var det fredag igen efter ännu en härlig vecka! Den här veckan har mycket tid gått åt till att förbereda utvecklingssamtalen. Nu är vi redo! Varmt välkomna nästa vecka!🍀

Varje måndag presenterar jag en kluring för klassen. Den finns här på bloggen på sidan ”Matteuppdrag🌟”. Kluringen är frivillig och vill man göra den skickar man sitt svar till mig i teamschatten. Klassen har koll!

Vi hann med vår bildlektion i veckan och då arbetade vi med en av konstens grunder, linjer. Klassen fick skissa olika linjer innan det var dags för ett linjekonstverk. Efteråt gjorde barnen en självbedömning där de svarade på…

🍀 Vad var svårt med linjekonstverket?

🍀 Vad blev du mest nöjd med?

Hör efter vad ditt barn svarade!

Nu på måndag 14/9 är det dags för ännu ett besök på Naturskolan! Den här gången handlar dagen om luft, vatten och berg. Vi blir hämtade av en buss vid skolan 8.30 och beräknas vara tillbaka kl 14.00. Vi får lunch där. Det är helt ok att ta med en frukt och en liten fika.

Fredagen den 18/9 är det skolfotografering. I år blir det bara enskilda foton.📸

I 3:an är engelskan lite mer avancerad såklart vilket är väldigt roligt. Vi utgår från en textbook där vi lyssnar på talad engelska och sedan läser själva. Vi arbetar med skrivuppgifter från en workbook. Då kan det ibland bli så att klassen har ett litet inläsningsuppdrag med sig hem. Korta enkla meningar som de ska läsa in på sin iPad.🇬🇧

Förra läsåret hade skolan ett värdegrundsarbete som vi kallade för ”Alla med”. Alla klasser fick ett uppdrag att utföra under veckan t ex ”Tacka för maten”. Varje fredag avslutade vi med en frivillig fredagsfinal.

I år är skolans tema #getthegrit. Vi fokuserar på grit, dvs på att göra sitt bästa och inte ge upp. Även när det är svårt, tungt och tråkigt. Som ett led i detta tema introducerar vi nu ”Häng med”. Varje vecka får klasserna ett grituppdrag som utförs på raster eller hemma. Våra fredagsfinaler har vi kvar efter barnens önskemål.

Nästa veckas hänga med:

🦒Uppdrag:

🌟Grundnivå:Prova träffa en tärning i en kopp på 2 m avstånd!

🌟Levla: Prova träffa 3 gånger på rad!

🦒 Fredagsfinal: poolfredag

Idrott vecka 38:

Den här filmen ska barnen ha sett innan onsdagens lektion!🍀

Vecka 38:

måndag: Naturskolan🐢 (ta med frukt och en lite fika om du vill)

tisdag: Läsuppdraget (kap 3) tillbaka till skolan, utvecklingssamtal

onsdag: idrott utomhus, utvecklingssamtal

torsdag: nytt Läsuppdrag med hem, utvecklingssamtal

fredag: fotografering, slöjd

Ha en fin helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *