Veckobrev v.36

Hej!

Nu känns det som om hösten är på gång! Det tycker jag är riktigt mysigt!🍁

Vi fick våra iPads nu i veckan, vilket såklart underlättar enormt i vårt arbete. Det var inte vilka iPads som helst utan helt nya och nya skal! Vi har noga pratat om hur vi tar hand om dessa.🍀 Idag fredag får iPad och laddare följa med hem. Hjälp ditt barn att komma ihåg att ta med sin laddade iPad till skolan varje dag! Laddaren får bo hemma hos er hela läsåret. Laddarna är namnade.

Fredag betyder slöjd! Titta:

I veckan kunde vi nu äntligen påbörja vårt skrivprojekt ”Den magiska dörren”. Det hela kommer att resultera i en digital ljudbok och en handskriven bok! Det bästa från två världar! Häng med på resans gång. Barnen kommer visa mer på utvecklingssamtalet v.38! (Se tidigare veckobrev för tider)

Barnen fick såklart stöttor i sitt skrivande. Den här checklistan hade man till sin hjälp.

Jag har uppdaterat bloggen med schema och pedagogiska planeringar, ta gärna en titt!🍀

Även i år finns ett läsprotokoll till Läsuppdraget i appen OneNote. Jag tänker att barnen själva fyller i det nu i åk 3 efter varje högläsning där hemma. Kom ihåg att läsa tills det flyter! Kapitel 2 är det som gäller till på tisdag.🍀

På måndag är det dags för årets upplaga av skoljoggen!

Idrott vecka 37:

Barnen ska ha sett filmen ”Konstrålen” innan onsdag.

Nästa vecka kommer mycket tid gå åt till att förbereda utvecklingssamtalen!🍀

Vecka 37:

måndag: skoljoggen (kom ombytt, ta med vattenflaska), dans (röd grupp)

tisdag: Läsuppdraget (kap 2) tillbaka till skolan

onsdag: idrott (se film)

torsdag: Nytt Läsuppdrag med hem

fredag: slöjd

Ha en fin helg!

2 reaktion på “Veckobrev v.36

  1. Ska försöka komma och heja under skoljoggen om man får? Ser fram emot utvecklingssamtal och få se klassrummet, var ju ett tag sen man gick inne i skolbyggnaden (bara varit i hallen o matsalen efter pandemin)
    Hoppas du får en trevlig helg bästa fröken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *