Veckobrev v.14

Hej!

I veckan byggde klassen klart sina bondgårdar i Minecraft. Efteråt gjorde de en guidad visning i bondgården och berättade om djurfamiljerna med hjälp av skärminspelningsverktyget.

Barnen har skrivit kapitel 3 i berättelsen Trollkarlen. De återkopplar på varandras texter, ett bra sätt att ta hjälp av varandra för att förbättra kapitlet. I vanlig ordning läser sen barnen in sitt kapitel och animerar till!🌟 Efter lovet skriver vi de fyra sista kapitlen.

Vi repeterar ordklasserna substantiv, verb och adjektiv genom att göra filmer. Hittills har vi hunnit med substantiv och verb. Adjektiv får vi göra efter lovet. De tre små filmerna ska sedan sättas ihop till en enda lång ordklassfilm.🤩 Litet smakprov kommer här…

När vi arbetar med Mattestationer så är det alltid en station framme hos mig där vi arbetar från matteboken. På de övriga fyra stationerna arbetar man med självgående uppgifter. Det kan var ett individuellt uppdrag i NOMP, repetera klockan, öva multiplikation på olika sätt eller kanske arbeta med mattebegrepp. I veckan skapade klassen en mattevärld i Minecraft där vi arbetar med mattebegrepp. De byggde rätblock och kub ena dagen. En annan dag fick de bygga siffrorna. Ett vanligt fel även hos vuxna är ju att man lite slarvigt säger t ex siffran 18, fast det är två siffror… så vi pratade om det och sedan fick de bygga de enda 10 siffrorna som vi har, 0-9. Så här kunde det se ut:

Onsdagen den 22/4 är det dags för vårvandring med Naturskolan. Mer information kommer närmare!🦋

Alla med vecka 16:

🍀 Uppdrag: Samarbeta med alla

🍀 Fredagsfinal: crazy hairday🧑🏼‍🎤

För att hålla igång läsningen under lovet har klassen fått en påsklovsutmaning. Samla så många kryss som möjligt. För att få ett kryss måste man läsa i minst 10 minuter. Välj själv vad du läser… skönlitterär bok, faktabok eller serietidning!

Barnen har sitt bingo i OneNote under avsnittet ”Läsuppdrag”!

Vecka 15: påsklov

vecka 16:

måndag: lov

tisdag: idrott utomhus

onsdag: idrott utomhus

torsdag: Nya Läsuppdraget hem!🌟

fredag: crazy hairday

Ta hand om er och glad påsk!🐣

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *