Veckobrev v.13

Hej!

Den här veckan har gått i rasande fart! Jajamän, vi har haft det toppen även den här veckan!✨

Våffeldagen firade vi tillsammans med 2a i skogen. Vi tog med murikan och gjorde upp en eld i vårt uteklassrum. Tänk att mat smakar så bra utomhus!

Heja er som kämpar på med hemuppgifterna!🤩 Ni är riktiga hjältar. Har hört från flera att OneNote krånglat den här veckan, så trist. Hör gärna av er på mejl så kan jag lösa det på annat sätt om det händer igen.

ida.rudin@edu.sigtuna.se

På bilden hade vi en liten fotoskola. Det hela avslutades med att klassen visade sin bästa bild för varandra på tavlan. Vi passade även på att gå in och titta på bilderna som kompisarna hemma valt ut som sin bästa. Då kunde hela klassen ge en skriftlig komplimang till kompisen där hemma!💕

När vi tog fram Ivas bild kom ett rungande wow från klassen. Titta får ni se på hennes bild:

Sedan hade Iva tackat för berömmet och pratat in en ljudfil där hon berättade hur hon hade gått till väga när hon tog fotografiet. Distansundervisning när den är på topp!🌟

Nästa vecka väntar nästa steg i fotoskolan!

Nu har vi snart läst ut Diamantjakten, sista kapitlet kom med hem i torsdags. Jag återkommer nästa vecka med information om hur Läsuppdraget kommer att se ut därefter.

Det var förstås väldigt uppskattat att få som uppdrag att bygga en bondgård i Minecraft. Syftet här är bl a att lära sig bondgårdens djur t ex bagge, sugga och kalv.

Inne i Lileus lada!

Vi kommer använda Minecraft lite då och då i undervisningen. Då alltid med ett pedagogiskt syfte.
Barnen har dessutom fått skapa en egen värld som heter t ex ”Sveas värld”. I sin egna värld får man bygga fritt hemma om man vill (och får för er…).
När en pedagogisk uppgift är igång får barnen även bygga på den hemma om de vill.

Den här veckan har klassen gjort kapitel 2 i sin berättelse om Trollkarlen. När första utkastet är klart återkopplar barnen på varandras text. Det blir en otrolig hjälp för kompisen! Sen är det bara att förbättra!🍀

Nästa veckas alla med:

🍀 Uppdrag: Vara en bra kompis!

🍀 Fredagsfinal: Påskfredag🐣

Vecka 14:

Måndag: musik, dans

Tisdag: Läsuppdrag tillbaka! Idrott utomhus

Torsdag: Nytt Läsuppdrag med hem!

Onsdag: Idrott utomhus

Fredag: Påskfredag🐣

Ta hand om er!❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *