Veckobrev v.12

Hej på er!

Hoppas alla mår bra!❤️ Den här veckan har vi varit mellan 14-16 elev/dag i skolan. Jag hoppas alla har sett att jag varje dag lägger ut hemuppgifter för barnen som är hemma. Det är viktigt att uppgifterna blir gjorda. Är någon väldigt sjuk förstår jag såklart om uppgifterna inte blir gjorda den dagen.💕
Tänk på att frånvaroanmäla ditt barn i både Dexter och Tempus!🌟

Vi som är här har haft det väldigt mysigt! Vi brakade igång med trollkarlschemat den här veckan. Klassen skrev första kapitlet i sin berättelsen”Trollkarlen”. Sedan återkopplade de på varandra och förbättrade sina texter. Texterna lästes in och barnen gjorde animeringar till kapitlet.
Trollkarlen kommer bli en berättelse i 7 kapitel. Barnen läser in varje kapitel så det blir även en ljudbok. När boken är klar publicerar vi den på bloggen och gör ett författarporträtt!😍 Kan du inte hålla dig till dess… fråga om du får läsa första kapitlet!

I Trollkarlen övar barnen bl a på…

🍀 …hålla röda tråden!

🍀 … stava!

🍀 … sätta ut stor bokstav, kommatecken, talstreck och punkt!
🍀… skriva läsligt så en kompis förstår min text!

Det är såklart inte lätt att på egen hand komma på handlingen i varje kapitel. Som stöd får klassen en inledning som man kan välja att låna och sedan en checklista på saker som ska finnas med i kapitlet. Nästa vecka blir det kapitel 2!🤩 #lättbästaklassen

Vi arbetade med källkritik och värdera information i veckan. Något man verkligen behöver hålla koll på när man är ute på nätet!🌟 Nyfiken på vad vi gjorde? Titta i OneNote under ”digitala lektioner”.

Idag programmerade vi. Vi använde appen scratch jr och dagens uppdrag var att få karaktärerna att träffas och hälsa. Här får vi se Stellas lösning:

OBS: Nästa vecka är idrottslektionerna utomhus! Ta med kläder efter väder!❄️☀️🌧

Alla med v.13:

🍀 Uppdrag: Sprida glädje!

🍀 Fredagsfinal: regnbågsfredag🌈

Vecka 13:

måndag: musik

tisdag: idrott utomhus, Läsuppdraget tillbaka!

onsdag: idrott utomhus

torsdag: Nytt Läsuppdrag med hem! Sista kapitlet i Diamantjakten!💪

fredag: regnbågsfredag🌈

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *