Veckobrev v.11

Hej!

En rolig vecka börjar lida mot sitt slut! Som vi har skrattat den här veckan i klassrummet! På bilden i tisdags gjorde vi art selfie i Googles app ”arts & culture”. Man tar en selfie och sedan letar appen upp ett konstverk som liknar dig! Så kul! Vet att flera barn visade er där hemma. Har du inte fått prova så säg till ditt barn att du vill prova! Varning för många skratt.
Den här målningen är jag tydligen lik till 43%… gissa om barnen skrattade när jag visade dem bilden.

Jodå…🙈

Här ser ni några från klassen:

Det blev en bra introduktion till vårt arbete med konstnärer både på bildlektionerna och på fritids.

Klassen skrev liknelser från djurriket i veckan och illustrerade till. Det blev riktigt läckra bilder!🌟 Liknelserna ska vi försöka använda oss av i våra berättande texter för måla ut texterna.

I måndags var vi iväg till Kulturum och Kulturskolans föreställning ”Sånger från Astrid”. Barnen uppträdde med sina danser de övat in på måndagar med Sara från Kulturskolan. De var så duktiga!🌟 Som publik var man också med och sjöng sånger från Astrids. Sångerna hade vår musiklärare på skolan, Nathalie, övat in med klassen. Klassen kunde sångerna riktigt bra och sjöng med som bara den!🤩 När vi kom tillbaka till skolan åt vi lunch i klassrummet! Det var ljuvligt lugnt!🍀

Vi repeterade några tvådimensionella geometriska former och lärde oss några geometriska tredimensionella former med hjälp av quizlet live. Fantastiskt roligt och bra sätt att lära sig saker på. Barnen lär sig dessutom att samarbete. Ett användbart och pedagogiskt inslag som vi i veckan redan använt både i matematik och engelska. Så roligt att vi inte ville sluta spela!😅

På idrotten den här veckan lärde sig klassen en rysk dans, troijka.

Nästa veckas idrott:

Här hittar ni filmen som barnen ska ha sett innan onsdagens lektion!

Veckan avslutades med överraskning då klassen samlat ihop 100 stjärnor med sina rastkompisar! Klassen röstade och det blev lika mellan pop corn och film och pyssla. Då fick det bli alltihop på en och samma gång!🌟

Tusen tack till mamma Johanna som ryckte in som fröken sista timmen när jag och Åsa var kallade på möte!🙏❤️

Alla med vecka 12:

🍀Uppdrag: Vara mig själv!

🍀Fredagsfinal: rocka sockan

Vecka 12:

Måndag: dans (blå grupp), musik

Tisdag: Läsuppdrag (kap 23) tillbaka, idrott

Onsdag: idrott

Torsdag: Nytt Läsuppdrag med hem!

Fredag: Rocka sockan


Ha en fin helg!

En reaktion på “Veckobrev v.11

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *