Veckobrev v.10

Hej!

Vilken härlig vecka vi har haft! Det var fantastiskt kul att komma tillbaka efter lovet och träffa alla glada och arbetssugna barn igen! Vilket jobb jag har!🌟

Den här veckan tittade vi närmare på vad en fabel är. Jag läste en fabel för klassen och sen var det dags att skriva en fabel tillsammans med en kompis. Huvudperson, problem och hjälpare slumpade paren fram med hjälp av en tärning. När fabeln var färdig använde paren en checklista för att se att de fått med allt. Nästa vecka ska paren återkoppla på varandras fabler och fablerna ska sedan förbättras utifrån återkopplingen. Fortsättning följer….

Medan jag lyssnade på Läsuppdraget i tisdags arbetade klassen med kapitel 21. Den här gången handlade det om samtal. De fick bl a lista ut vem som sa vad och skriva ett eget samtal.

När vi både hade arbetat med fabler och samtal då fick det bli fabelsamtal!🤩 Tillsammans med en kompis skulle man skriva ett samtal och använda talstreck. Barnen valde ett varsitt djur de ville vara och sen skrev de ner sitt samtal.

Nu när nya mål är uppsatta gäller det ju att komma ihåg dem… Så i veckan gjorde barnen fina bakgrunder till sina iPads där målen syns. På låsta skärmen hittar man sina mål och på hemskärmen har barnen lagt in lärandegropen. Vet du vad lärandegropen är? Fråga ditt barn!🌟

Nästa veckas idrott:

Titta på filmen : https://youtu.be/XefXWAIkpXM

Alla med nästa vecka:

🍀 Uppdrag: Säg förlåt när man gjort fel

🍀 Fredagsfinal: discofredag🕺🏻

Svara gärna på den här enkäten inför upphandlingen av verksamhetssystem. Senast onsdag 11/3. Klicka här!

vecka 12:

måndag: Vi sjunger med Kulturskolan i Kulturum

tisdag: Läsuppdraget tillbaka (kap 22), idrott

onsdag: idrott

torsdag: Nytt Läsuppdrag med hem

fredag: Discofredag, 100🌟överraskning…

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *