Veckobrev v.42

Vilken underbar vecka vi har haft!🌟 Är så otroligt stolt över alla positiva, flitiga och glada barn i klassen! De kämpar och lär varje dag. Arbetar med glädje och arbetsro. Det är så tacksamt att hitta på spännande och utmanande arbetsuppgifter till klassen när de kastar sig över alla uppgifter med iver och nyfikenhet. Det är en sann glädje att vara deras lärare, jag har världens bästa jobb!❤️

Utanför vårt klassrum växer vårt ”bokuniversum” fram. Varje gång man har läst ut en bok väljer man en utomjording. I utomjordingen skriver man bokens titel och författare. Dessutom betygsätter man boken med 1-5 stjärnor. Sen sätter man upp sin utomjording på en passande planet.

I Deckarschemat pratade vi om signalement. Därefter fick klassen i par beskriva en fadder så noga de kunde. Man kunde välja på tre av våra faddrar…

I veckan började barnen att skriva varsin snäll spöksaga.👻 Nästa vecka ska en kompis återkoppla på sagan, därefter får man möjlighet att förbättra sin saga. På bilden i veckan animerade klassen till sina sagor. Huvudpersonen, problemet och hjälparen animerades.
Av spöksagorna ska vi göra ljudböcker. Ljudböckerna sätter vi upp på väggen som qr-koder. På så sätt får vi vårt egna ljudboksbibliotek. Där kan barnen scanna av (”låna”) en ljudbok och lyssna när klasskompisen, författaren, läser upp sin saga. Självklart kommer spöksagorna även publiceras på bloggen. Läs om ni törs!🤪

På idrotten i veckan var det full fart i skogen. Hungergames och djungelbrännboll!🌲

Hungergames
Djungelbrännboll

Nästa vecka smygstartar Jessica innesäsongen och laddar för höstlov!

🍀Nästa veckas alla med-uppdrag: Hjälp minst en kompis om dagen!

🍀 Fredagsfinal: halloween-fredag (inga masker)


Vecka 43:

måndag: Dans blå grupp. Musik

tisdag: Läsuppdraget tillbaka! Idrott inomhus!

onsdag: Idrott inomhus!

torsdag: FN-dagen! Nytt Läsuppdrag hem!

fredag: halloween-fredag

Ha en härlig hösthelg!🍁

2 reaktion på “Veckobrev v.42

  1. Härligt att höra att ni jobbar på.
    Saknar er alla! ❤️ Är dock inte riktigt redo att komma tillbaka än. Men jag tänker på er ska ni veta. ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *