Veckobrev v.41

Hej!

Fredag igen, rosa fredag den här gången!💞

Tack till Arvids mamma, AnnLouise, för besöket i tisdags!😍 Det är alltid så roligt när vi får besök!

På NO:n fick klassen i par gissa på några olika föremåls vikt. Tillsammans placerade paret föremålen i ordning, det lättaste föremålet först och så vidare till det tyngsta. Därefter byggde de ihop en balansvåg och utforskade hur väl deras hypotes stämde!

I veckan började vi arbeta med Deckarschema 2. Första skrivuppgiften var att beskriva en klasskompis. Barnen drog varsin lapp där det stod namnet på en klasskamrat. Nu skulle man beskriva sin kompis så gott man kunde. Utseende, familj, intressen… allt man kunde komma på. Idag läste barnen upp sina texter och vi fick gissa vem det var! Spännande och ”detektivigt”!🌟

På bilden var det dags för oktobers månadsbild. Vi använder olika tekniker till de olika månaderna. Oktober skulle målas med pastellkritor. Full fokus och fantastiska resultat!😍

På matten har vi växlat ental till tiotal. Vi har använt oss av strategien att utgå från tiokompisarna som vi lärde oss i åk 1. Vi har räknat tal som 37 + 3, 46 + 4. Några tycker fortfarande att det är lite klurigt med tiokompisarna. Ett bra tips då är att öva jättemycket i appen Tiokompisar nu närmaste dagarna. Nästa veckas mattelektioner fortsätter nämligen att bygga på att man kan tiokompisarna som ett rinnande vatten.

På idrotten var det pokemonbingo, skogsfotboll och samla par! Barnen tyckte att det var mycket roliga lektioner med Jessica i skogen!

Idrott nästa vecka:

Här kan klassen spana in leken Hungergames och förbereda sig inför tisdagens lektion!🌟

🍀Nästa veckas alla med-uppdrag: Hålla rent omkring dig!

Håller tummarna för att vi får några goda exempel på genomfört uppdrag hemifrån också!


🍀 Fredagsfinal: vit fredag👨🏻‍🦳🥼🥋

Nu är det full fart mot höstlovet v.44, bara två veckor kvar! Heja alla höjdare i 2B!🌟🍀😍

vecka 42:

måndag: ingen dans tyvärr, musik, Lammis byter hem

tisdag: idrott, Läsuppdraget med tillbaka

onsdag: idrott

torsdag: Nytt Läsuppdrag med hem!

fredag: vit fredag👨🏻‍🦳

Ha en toppenhelg!🍂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *