Veckobrev v.39

Hej!

Idag har vi finfredag!💞 Det är så mysigt med våra fredagsfinaler. Barnen uppskattar dem och är alltid så nyfikna på hur vi vuxna på skolan tolkat temat. Det blir en härlig VI-känsla över hela skolan, vilket såklart är målet med våra fredagsfinaler!🍀

Den här skolveckan var mycket kort och bara swishade förbi… men vi har ändå hunnit med en hel del spännande saker, ni ska få höra..

Klassen arbetade med synonymer i veckan. De fick lösa ett korsord med synonymer. Du hittar korsordet i OneNote, under barnets namn, diamantjakten, kapitel 3. Sen lekte vi också synonymmemory. Då var barnen memorybrickor som memoryspelarna Hanna och Platon fick öppna. Hör efter med ditt barn hur det gick till!🤗

På bilden i onsdags hade vi digitalt skapande. Vi animerade djur i appen KeyNote. Det var både klurigt och spännande! Lurig som jag är introducerade jag samtidigt talstrecket… samtidigt som klassen skapade animeringar så övade de också på talstreck! Be ditt barn visa dig en animering!🐻

I vårt Deckarschema arbetade vi med att ställa frågor till texten. Vi pratade om hur en fråga är uppbyggd och att man kan ställa frågor på olika nivåer…

Vi återkopplade på varandras frågor också. Så här såg det ut:

På NO:n har vi experimenterat vidare med balans. Den här veckan byggde klassen avancerade mobiler. Vikterna skulle vara olika och det gällde att få mobilen i balans.😅

Så här ser idrotten ut nästa vecka:

HÄR kan barnen titta på en film om 36-leken så att de har en god förförståelse!

🍀Nästa veckas alla med-uppdrag: Få någon att säga tack till dig! Samla på tre tack.

🍀 Fredagsfinal: djurfredag🦁

På måndag är det dags för skoljoggen! Se till att barnen kommer ombytta redan på morgonen. Eftersom hela skolan är med finns det ingen möjlighet att duscha den dagen. Fritids hälsar att det blir toppen med springkläder även på fritids under eftermiddagen.🌟 Vi kommer ha gemensam uppvärmning på skolgården kl 12.00. Sedan går vi till ängen nedanför skolan där starten går ca 12.15. Har du möjlighet att komma förbi och heja på är du såklart varmt välkommen! Skoldagen slutar efter skoljoggen och fritids tar vid. En namnad vattenflaska är bra att ha med!

I samband med skoljoggen samlas springslanten in. Här finns informationsbrev till föräldrar om detta.  http://www.skolidrott.se/Arrangemang/Skoljoggen/Skoljoggen/foraldrabrev/

vecka 40:

måndag: skoljoggen, ombytt på morgonen och namnad vattenflaska

tisdag: Läsuppdraget till skolan! Idrott

onsdag: nytt Läsuppdrag, idrott

torsdag:

fredag: djurfredag🦊

Ha nu en riktigt mysig helg!🍂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *