Veckobrev v.43

Ännu en magisk vecka har passerat! Vilken klass, vilken arbetsro och vilken arbetsglädje!🌟👏

Den här veckan var det Nellie som var veckans stjärna! Med stjärnglans har hon genomfört alla uppdrag!🌟 Efter lovet är det Julias tur att få vara vår stjärna!

Klassen har i veckan återkopplat på varandras spöksagor. Det går till så att man utifrån några frågor läser och analyserar kompisens saga. Sedan förbättrar man sin saga utifrån den återkoppling man fått. Tyvärr så fungerade inte vår skrivare igår när vi skulle skriva ut de färdigprocessade sagorna… så vi får illustrera till sagorna efter lovet.

Återkopplingsfrågor:

Så här kan återkopplingen se ut:

I onsdags var det FN-dagen och då pratade vi om barns rättigheter och om vad FN är. Sedan fick barnen välja en varsin rättighet och illustrera till.

I tisdags arbetade vi med motsatsord. Då lekte vi memory. Låt ditt barn berätta hur leken gick till.

I matematik har vi gnuggat talkamraterna till talet 6. Känner man att man behöver öva mer på talkamraterna till talen 5 och 6 kan man kika in på mattesidan här på bloggen. Där får man tips på var man kan öva. Efter lovet kommer nya moment och då är det bra om dessa talkamrater sitter som ” ett rinnande vatten”.

I fredags morse var det ett gäng spöken, häxor, djävular m fl som hade morgonmys…😂 Så roligt att så många hänger på våra fredagsfinaler. Jag återkommer efter lovet med nya alla med-uppdrag och fredagsfinaler!🍀 Självklart är brasan tänd nu i höstmörkret…

För den som vill så har vi en läsutmaning under lovet. Läs tio minuter sammanhängande i Läsuppdraget eller i en annan bok och kryssa för rutan. Samla så många kryss som möjligt! Bingorutan hittar barnen i OneNote under fliken ”Läsuppdrag”.

Efter lovet kommer Platon att börja i klass 1B! Vi hälsar honom varmt välkommen till oss!💞

v.44 HÖSTLOV🍁

v.45

måndag: idrott

tisdag: Läsuppdrag med till skolan!

onsdag: Idrott och nytt Läsuppdrag med hem!

torsdag:

fredag: återkommer om fredagsfinalen

 

Nu tar en myckets stolt fröken höstlov! 🌟

Ha ett underbart lov så ses vi snart igen!🎃

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *