Veckobrev v.6

Hej!

Den här veckan har gått med rasande fart och nu är det bara två veckor kvar till sportlovet!☃

I veckan har barnen klippt fina snöflingor till vårt vinterfönster. Mycket bra träning för handen. Nu har vi ett härligt vinterträd i klassrummet!

Vi har fortsatt vårt arbete med att skriva meningar. Mycket att tänka på med stor bokstav, mellanrum mellan orden och punkt. Det går fantastiskt bra och barnen är mycket flitiga.🍀Jag har publicerat barnens meningar från förra veckan här på bloggen. Klicka på ditt barns namn i blått till vänster (i datorn) eller under (i mobilen) så får du se hur det har gått!🌟

I veckan har vi arbetat vidare med språklekar. Barnen la en kloss för varje ljud de hörde i ordet. Jag sa t ex n-å-l, barnen la då tre klossar framför sig. Sedan bytte vi plats på n och l och funderade på vilket det nya ordet var. Vi satte även in orden i meningar. Prova gärna hemma! Här kommer förslag på ord:

mat/tam

låt/tål

såg/gås

år/rå

tå/åt

Den här veckan var alla med-uppdraget att göra en aktivitet där så många som möjligt i klassen ska vara med. Här ser ni några aktiviteter som vi har gjort:

Bokstavspysslet den här veckan blev hattar!

På idrotten i torsdags samarbetade alla barn med fallskärmen. Hör efter vad de gjorde!

Barnen har kodat klasskompisarnas namn…. här gäller det att fokusera och dessutom kunna para ihop stora och små bokstäver…, mycket klurigt och roligt!🤗

På tisdag nästa vecka ska barnen få lyssna på Daniel Mendoza. På kvällen (17.30-19) är alla föräldrar välkomna till skolans matsal och lyssna på honom. (Se mer info i tidigare inlägg)

vecka 7:

måndag: ny bokstav (Ää), programmering

tisdag: föreläsning med Daniel Mendoza, skogen

onsdag: skriva meningar

torsdag: idrott

fredag: bokstavspyssel

 

Ha en trevlig helg!

 

En reaktion på “Veckobrev v.6

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *